Aile üniversitesi,  4 ekim’de kapılarını açıyor

Dokuz Eylül Üniversitesi Aile Araştırmaları ve Uygulama Merkezi (ALAUM), Karşıyaka Belediyesi ve Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD) işbirliği ile “Aile Üniversitesi” projesini hayata geçiriyor.

  • 0
  • 1.053
Aile üniversitesi,  4 ekim’de kapılarını açıyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Dokuz Eylül Üniversitesi Aile Araştırmaları ve Uygulama Merkezi (ALAUM), Karşıyaka Belediyesi ve Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD) işbirliği ile “Aile Üniversitesi” projesini hayata geçiriyor. Bilinçli Toplumlar, Bilinçli Yarınlar” sloganıyla yola çıkılan ve ilk defa İzmir’de hayata geçen sosyal sorumluluk projesiyle gelecek nesillerin bilinçlendirilmesi hedefleniyor. Anne ve babaları bilinçlendirmeyi amaçlayan eğitimler için kayıtlar 30 Eylül’e kadar sürecek. Aile Üniversitesi için ilk ders, 4 Ekim’de Karşıyaka Belediyesi’nde başlayacak.
 
Çocuklara ve ebeveynlere yönelik bilinçlendirme çalışmalarıyla farkındalık yaratmak, bozulan aile yapısını onarmak, anne-baba-çocuk ilişkilerini güçlendirmek ve sağlıklı aile yapısı ile topluma yön vermek hedefiyle bir araya gelen ALAUM, EGİKAD ve Karşıyaka Belediyesi “Aile Üniversitesi” için kolları sıvadı. Anne ve babalara; aile hukuku, aile sağlığı, din, bütçe yönetimi, iletişim, zaman yönetimi ve girişimcilik derslerinin verileceği projede, eğitimlerini başarıyla tamamlayanlar sertifika alacak.
 
ALAUM Müdürü Prof. Dr. Asuman Altay,  Aile Üniversitesi projesi kapsamında hukuki bilgilerin yanında, aile sağlığı, aile iletişimi, ebeveynlik destek bilgisi, ailenin daha kaliteli yaşamını devam ettirebilmesi için bazı eğitimler verileceğini belirterek, “Eğitimle kalmayıp, uygulanmasına yönelik çalışmalar yapmayı planlıyoruz. Ayrıca EGİKAD’ın desteğiyle ailede girişimcilik ve şirketleşme programlarına yer vereceğiz” dedi. Üniversitelerin en temel görevlerinden birinin toplumun geniş kesimlerine bilgi ulaştırılması olduğunu belirten İİBF Dekan Vekili Prof. Dr. Pınar Süral Özer, “Sosyal sorumluluk bilincini geliştirmek için ALAUM ile topluma ulaşmak için çalışmalar yürütüyoruz. Katılımcıların yaşayacakları deneyimle çok keyifli bir paylaşım sürecine dahil olacaklar” dedi.

EGİKAD Başkanı Betül Elmasoğlu ise dernek üyelerinin proje kapmasında kendi başarı hikayelerine de yer vereceklerini söyledi. Aile ekonomisi ve bütçelenmesi gibi konularda toplumun ciddi sıkıntılar yaşadığını dile getiren Elmasoğlu, ilk etapta 40 kişilik sınıflarda eğitimlere başlayacaklarını ifade etti. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ise toplumun en önemli yapı taşının aile olduğunu belirttiği konuşmasını, şöyle sürdürdü: “ Kendi aralarındaki sorunlarını çözen anne-baba, çocuğuna da faydalı olur ve bu sayede toplum gelişir. Bu bilinçle aile yapısının güçlenmesine büyük önem veriyor, katkı sağlamak adına ‘Aile Üniversitesi’ projesini hayata geçiriyoruz. Aile bireylerinin, bu üniversitedeki deneyimleri mutlaka yaşamaları gerektiğine inanıyorum.”

Eğitimlere katılmak isteyenler 30 Eylül’e kadar Karşıyaka Belediyesi’ne kimlik fotokopisi ve 2 adet vesikalık fotoğraf ile başvuru yapabilecek ve “0232 399 43 44” numaralı hattı arayarak detaylı bilgi alabilecek. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Yaşar Üniversitesi 23 yaşında

57. Alay temsili sancağını 1 milyonun üzerinde kişi ziyaret etti

Arşiv