Akademi İksev’de Mehmet Balkan İle Kareografi Ustalık Sınıfı

  • 0
  • 1.304
Yazı Boyutu:

İzmirKültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV) nitelikli müzik ve dans eğitimiverdiği oluşumu Akademi İKSEV Ustalık Sınıfları dünyaca ünlü Türk koreograf ve baletMehmet Balkan’ın Koreografi Ustalık Sınıfı ile devam ediyor. Genç dansçılar, Mehmet Balkan ile 5.6.7 ve 8 Mayıs 2014tarihlerinde ustalık sınıfının yanı sıra, “Repetitörlükte öne çıkan unsurlar” ve “Koreografi üzerine deneysel çalışmalar” konu başlıkları ile çalışacak.

Daha kariyerinin ilk yıllarında yeteneğiile hızla yükselen Mehmet Balkan, çok kısa sürede Avrupa’nın yanı sıra tümdünya bale ve dans çevrelerinde beğenilen bir isim olmuştur. Ankara Devlet Konservatuarı’nınBale Bölümü’nden üstün bir dereceyle mezun olan Balkan, yeteneğini fark eden DameNinette de Valois aracılığıyla  eğitimine Londra KraliyetBalesi’nde devam etmiştir. Ardından Bolşoy Devlet Tiyatrosu’ndan burs kazananBalkan, Rus tekniğinde de uzmanlaşmıştır. Münih Devlet Opera ve BaleTiyatrosu’nda konuk baş dansçı,  HannoverDevlet Opera Tiyatrosu’nda, Portekiz Ulusal Balesi’nde ve Türkiye Devlet Operave Bale Tiyatroları’nda sanat yönetmenliği ve Baş Koreograf görevleriniüstlenmiştir. 2008 yılından bu yana Türkiye’de bulunan toplam 6 Ulusal BaleTiyatrosunun tamamında Baş Koreograf ve Sanat Danışmanı olarak hizmet vermeyedevam etmektedir.

Son başvuru tarihi 2 Mayıs 2014 olan MehmetBalkan ile Koreografi Ustalık Sınıfı için detaylı bilgi: Özlem Kâhya – (232) 482 00 90 / 106 – ozlemkahya@iksev.org’dan alınabilir.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Osmanlı Dönemi Duvar ve Tavan Resimleri

Ruhu genç İzmirliler gösterileriyle büyüledi

Atatürk'ün Hayatı Şarkılar ve Şiirlerle Yankılanacak

San Remo’da Zafer

Yaşamı ve Şiirleriyle Bir Garip Orhan Veli

İzmirliler için çizecekler

Arşiv