‘Akıllı Şehirlerde Su Yönetimi’ Fuarizmir’de 

Uluslararası Su Kongresi’nde, su tüketiminin en verimli şekilde kullanılabilmesinin yolları aranacak 

  • 0
  • 690
‘Akıllı Şehirlerde Su Yönetimi’ Fuarizmir’de 
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Uluslararası Su Kongresi’nde, su tüketiminin en verimli şekilde kullanılabilmesinin yolları aranacak 

KentExpo – Şehircilik ve Kent İhtiyaçları Fuarı ile Uluslararası Su Kongresi’nin dördüncüsü 2-4 Kasım tarihleri arasında “Akıllı Şehirlerde Su Yönetimi” temasıyla düzenlenecek. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen KentExpo – 4. Şehircilik ve Kent İhtiyaçları Fuarı ile İZSU Genel Müdürlüğü işbirliği ile organize edilen 4. Uluslararası Su Kongresi’ne çok sayıda belediye başkanı ve bürokratın katılması bekleniyor. 

2020 yılı itibarı ile dünya nüfusunun yüzde 56’sının şehirlerde yaşayacağı tahmin ediliyor. Bu şehirler temiz suya erişim konusunda zorluklar yaşayacak. Dünya Sağlık Örgütü’ne göre 2025 yılı itibarı ile dünya nüfusunun yarısı su sıkıntısı yaşayan bölgelerde bulunacak. 

Su tüketimini olabildiğince verimli haline getirmek önümüzdeki yıllarda baş edilmesi gereken en önemli konulardan biri haline geliyor. 

Su tüketiminin en verimli şekilde kullanılabilmesi amacıyla Fuar ile eş zamanlı olarak 4. Uluslararası Su Kongresi gerçekleştirilecek. Sadece Profesyonel ziyaretçiye açık olacak fuarda, hem İzmir hem diğer illerden gelecek belediye başkanları ağırlanacak. 

İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İZSU) başta olmak üzere İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İSKİ) Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MESKİ), Rize Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü, Devlet Su İşleri (DSİ), Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan konuşmacılar su tüketiminin en verimli şekilde nasıl kullanılacağı konusunda bilgilerini paylaşacak. 

4. Uluslararası Su Kongresi’nde, ABD, Kanada, İsveç, Hollanda, Fransa, Japonya, Danimarka, Romanya, Lüksemburg, İtalya, Yunanistan’dan da konuşmacılar katılıyor. 

Yerli ve yabancı, konusunda uzman bilim insanları, kamu ve özel sektörün yöneticileri, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimler, su ve kanalizasyon idareleri, bu alanda faaliyet gösteren firmalar ve akademisyenlerin yer alacağı kongrede 110 bildiri sunulacak. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (İZSU) kuruluşunun 30. Yılı kapsamında düzenlenen kongrede sunulan araştırmalarının sonuçları kamuoyu ile paylaşılacak. 

Üç gün sürecek kongrede ele alınacak konular şöyle: 
Su Kaynakları Yönetimi, Yenilikçi Atık Su Arıtma Teknolojileri, Akıllı Su Altyapıları, Yeraltı Suyu Kullanımı, Yüzey ve Yeraltı Sularının Kalitesi, Kentsel Taşkınlar, Şehirlerde Yağmursuyu Yönetimi, SCADA Sistemleri, Şebekelerde Su Kayıpları, Havza Yönetimi, Kıyı Kentlerinde Su Basmaları, İklim Değişikliğinin Kentsel Su Teminine Etkileri, Atıksuların Yeniden Kullanımı, Kentsel Su Sistemlerinde Risk Yönetimi, Kentsel Peyzaj ve Su Yönetimi, Su Ekonomisi ve Suyun Fiyatlandırması, Kentsel İçme Suyu Güvenliği İçin Yenilikçi Yöntemler, Su Hakkı,Su Politikaları, Koku Giderimi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Marble İzmir 29’uncu kez açıldı

Tarım fuarı üreticinin ayağına gidiyor

Optic World İzmir Fuarı kapılarını açtı

İzmir’in “gözü” bu fuarda olacak

Kapılarını rekorla kapattı

AGROEXPO’ya ziyaret

Arşiv