AKM’DE SANAT RÜZGÂRI

  • 0
  • 555
AKM’DE SANAT RÜZGÂRI
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi’nde Festival Organizasyon tarafından “Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu Konseri” düzenlenecek. Konser,  22 Ekim Perşembe günü saat 20.30’da Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Yunus Emre Salonu’nda gerçekleştirilecek.

DÜNYA  MÜZİK  LİTERATÜRÜNDE TÜRK’ÜN  İCADI
     Müziğe ilgisi 4 yaşında keman, bağlama, flüt ve cümbüş çalarak başlayan Erkan Oğur, müzik yaşamı boyunca birçok sanatçıya ilham kaynağı oldu. İstanbul Devlet Konservatuarı Müzik Teorisi Bölümü’nden mezun olan Oğur, çalışmalarında ağırlıklı olarak kopuz yada  bağlama, ud, klasik gitar, elektro gitarı ve sesini kullandı. Türk halk sanatçısı,1976 yılında perdesiz gitar ve perdesiz bağlamayı icat ederek dünya müzik literatüründe yer aldı.
 
MÜZİĞE AŞIK BİR ADAM
Türk halk müziğine katkılarının yanı sıra  Telvin Trio ile birlikte çıkardığı iki cd'lik “Telvin” albümüyle doğaçlama caz denemelerinde bulundu. Müzik hayatını birçok albümle taçlandıran Erkan Oğur,  “Fretless” albümü ile Avrupa'da yılın yaratıcı albümü seçilerek adını yurt dışında  duyurdu. Bu albüm Türkiye’de “Bir Ömürlük Misafir” ismiyle yayınlandı.
Erkan Oğur caz ve halk müziği eserlerinin yanında Eşkıya, Propaganda, Mommo, Kadim, Açlığa Doymak gibi film müzikleriyle de tanındı.  İstanbul'da Bir Amerikalı, Perdesiz Gitarda Arayışlar, Dokunmak, Hiç, The Other Side Of Turkey, The Istanbul Connection, Yazı Tura ise sanatçının diğer bilinen albümleri arasında.

Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde 22 Ekim 2015 tarihinde müzik severlerle buluşacak olan İsmail Hakkı Demircioğlu ve Erkan Oğur geçmişte “Gülün Kokusu Vardı” ve “Anadolu Beşik” albümlerine birlikte imza attılar.(İZMİR(Ege Ajans/Doğan Koç-Seray Üstün)
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İşte şimdi bahar geldi

Çini sanatı, Türk-İslam kültüründe önemli bir yere sahip

Genç Sanatçılar sahnede

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

Arşiv