AKP’nin kölelik sisteminden kurtulmalıyız

  • 0
  • 1.283
AKP’nin kölelik sisteminden kurtulmalıyız
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, Ödemiş Belediyesi’nde işten çıkarılan taşeron işçilerle ilgili olarak “AKP’nin taşeron sistemi zihniyeti artık 21. yüzyıla yakışmıyor” dedi.

(CHP İzmir Milletvekili ve PM Üyesi Dr. Aytun Çıray’ın Basın Bürosu 15 Ocak \ ANKARA) CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, Ödemiş Belediyesi’nde çalışan 26 işçinin işine son verilmesine tepki gösterdi. Çıray, “AKP yolsuzlukları AK’larken, kölelik düzeniyle çalıştırdığı taşeronlara kıymaya devam ediyor” dedi.  Belediyede uzun zamandır görev yapan çalışanların baskı uygulanarak performans değerlendirmesi bahanesiyle işten atılmalarının kabul edilemez olduğunu belirten Çıray, “İş güvencesiz çalıştırılarak bir günde kapının önüne koyulan bu insanların çığlığına kulak verin. AKP’nin taşeron sistemi zihniyeti artık 21. yüzyıla yakışmıyor” dedi.

ÖNCE BASKI SONRA İŞTEN ATMA
Hakkını arayan işçilerin yanında olduklarını belirten Çıray, “Sebepsiz yere işten çıkarılan bu arkadaşlarımızın yanındayız. Bu arkadaşlarımıza bizzat belediye yetkilileri tarafından yerel seçimlerden önce kimsenin işiyle oynamayacağız sözü verilmiş. Seçimlerden sonra ise önce işçilerin görev yerleri değiştirilerek mobbing kıskacına alınmışlar. İş güvencesi olmadan çalıştırıldıkları gibi haksız yere çıkışları verilerek zor duruma düşürülmüşler” diye konuştu.

YÜZ KARASI KÖLELİK DÜZENİ
AKP hükümetinin “kölelik sistemi” olarak uyguladığı taşeronluğun artık bir son bulması gerektiğini belirten Çıray şöyle devam etti:
“Taşeronluk, işçileri bölen, farklı patronlara bağlı çalıştırarak sendikal örgütlenmeyi yok eden bir sistem haline geldi. İtilen, kakılan, en zor işlerde en düşük maaşlarla çalıştırılan, kâr uğruna ölüme sürülen, kadro umuduyla yıllarca bekletildikten sonra kendilerine haber bile verilmeden kapının önüne koyulan yüzbinlerce vatandaşımız var. Türkiye’yi bu yüz karası taşeron sistemiyle idare eden AKP zihniyetinden artık kurtulmamız gerekiyor. “
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Audi Vosmer farkıyla Bornova’da

Gaziemir’de temizlik devrimi

Geleneği bozun, oy verin

Dönüşümü yerinde yapacağız

Sertel’den Bakan’a destek

Kapı kapı akşam mesaisi

Arşiv