Ali Atmaca - Ayşen Karakaya “Gümüşlük Büyücüleri ” ile yeniden Ekol Sanat’ta

Ekol Sanat Galerisi, 5’inci sezonun ilk sergisinde Ali Atmaca ve Ayşen Karakaya’nın “Gümüşlük Büyücüleri” adlı sergisine ev sahipliği yapıyor.

  • 0
  • 362
Yazı Boyutu:

Ekol Sanat Galerisi, 5’inci sezonun ilk sergisinde Ali Atmaca ve Ayşen Karakaya’nın “Gümüşlük Büyücüleri” adlı sergisine ev sahipliği yapıyor. Uzun yıllardır Bodrum’da yaşayan Ali Atmaca ve Ayşen Karakaya’nın son dönemde  yarattıkları birbirinden farklı 50 adet eserden oluşan “Gümüşlük Büyücüleri” adlı sergi ilk defa İzmir’de Ekol Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluştu. Sergi 5 Aralık Çarşamba gününe kadar Ekol Sanat Galerisi’nde izlenebilecek.

Ekol Sanat Galerisi ve Ekol Hastaneleri Yönetim  Kurulu Başkanı Opr. Dr. Mehmet Baz, “Ekol Sanat Galerisi olarak 5’inci sezona başlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu zamana kadar sanat galerimizde Türk Resim Sanatı’nın önemli temsilcilerini sanatseverlerle buluşturduk. Bu sezona da Ali Atmaca ve Ayşen Karakaya’nın “Gümüşlük Büyücüleri” adını verdikleri sergi ile başlıyoruz. Kendilerini 2 yıl önce yine sanat galerimizde ağırlamıştık. Ekol Sanat Galerisi olarak Ali Atmaca ve Ayşen Karakaya ile yeniden bir arada olduğumuz için mutluyuz.” Dedi.

SANATÇILAR BİR TÜR BÜYÜCÜ
Serginin adındaki büyücü kelimesini yaratıcı olarak anlatmak istediklerini belirten Ali Atmaca, “Sanatçılar bir tür büyücülerdir. Kendi ruhlarını eleştiriyorlar. Bu işi yapsa yapsa büyücüler yapar dedik ve sergimizi ‘Gümüşlük Büyücüleri’ diye tanımladık. Biz Ayşen hanımla birlikte resimde anarşist ve devrimciyiz. Ben figürlerimi çıplak çiziyorum ve hiç erkek figürü kullanmıyorum. Erkekler kaba oldukları ve kadınlara eziyet ettikleri için eserlerimde hemcinslerimi kullanmamayı tercih ediyorum.  Benim eserlerimde kedi, kuş gibi hayvan figürleri bile dişidir” dedi.

BİZİM SİLAHIMIZ RESİMDİR
Ayşen Karakaya ise Biz sanatçılar naif ve kabuğu ince karakterleriz diyen Ayşen Karakaya ise silahlarının sanatları olduğunu belirterek, “Sanattan başka bir şey kullanmayı bilmeyiz. Ok atamıyoruz ama boya atıyoruz. Bizim ses çıkarma yolumuz sanatımızdır.  Farklı tekniklerden 50 adet eserin yer aldığı “ Gümüşlük Büyücüleri” adlı sergi 5 Aralık’a kadar Ekol Sanat Galerisi’nde izlenebilecek.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İşte şimdi bahar geldi

Çini sanatı, Türk-İslam kültüründe önemli bir yere sahip

Genç Sanatçılar sahnede

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

Arşiv