Aliağa’lı sanat yönetmenine bir ödül daha

  • 0
  • 596
Yazı Boyutu:

İzmir’de son dönemdeyazdığı oyunlarla ses getiren genç isimlerden Dokuz Eylül Üniversitesi GüzelSanatlar mezunu Demet Saka, geçtiğimiz yıl yazdığı ve kocasından şiddet göreniki kadının etrafında gelişen olayların konu alındığı  “Kız yemek yapmadık yine dayak yiyeceğiz”tiyatro oyunuyla ödüle doymuyor.

 

EN İYİ YAZAR ÖDÜLÜNÜALACAK

Genç yazar, 2013’de yazdığı oyunla geçtiğimiz yıl Ünal GürelKısa Oyun yazma yarışmasında birinci oldu. Ardından Kültür Bakanlığı, 2014 yılıiçin oyunu destek kapsamına aldı. Han Tiyatrosu tarafından sahnelenen oyunİzmirlilerden büyük ilgi gördü.

Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi SahneSanatları Bölümü Dramatik Yazarlık Ana Sanat Dalı mezunu Saka’nın son başarısıise aldığı en iyi yazar ödülü oldu. Genç sanat yazarı, Bostanlı RotaryKulübü’nün 2014 Tiyatro ödüllerinde “En iyi yazar” ödülüne layık görüldü. DemetSaka’nın başarısı Aliağa’da büyük bir ilgiyle karşılandı. Demet Saka’ya ödülü,30 Nisan Çarşamba akşamı Alsancak’ta Han Tiyatrosunda düzenlenecek törenleverilecek. Saat 19.00’da kokteyl ile başlayacak Ödül töreni, İzmir’in Kültür veSanat camiasını da bir araya getirecek.

 

ALİAĞA’NIN KÜLTÜRSANATTAKİ GURURU

Aliağa Belediye Tiyatrosunda (ALBET) Genel SanatYönetmenliği görevini de sürdüren Demet Saka büyük bir başarıya imza attı.Aliağa Belediye Tiyatrosu’nda (ALBET) yürekleri sanat için çarpan yetenekligençlere tiyatro eğitimi veren ve her yıl oyunlar sahneleyen Demet Saka, Sanatdünyasında da Aliağa’yı başarıyla temsil ediyor.  Geçtiğimiz yıl, Konak Belediyesi ve HanTiyatrosu Ünal Gürel Kültür Sanat Derneği’nin düzenlediği ‘Ünal Gürel Kısa OyunYazma Yarışması’nda birincilik ödülüne layık görülen Saka, bu yıl da BostanlıRotary Kulübü’nün 2014 Tiyatro ödüllerinde “En iyi yazar” ödülüne layıkgörüldü. Kültür Bakanlığı da genç yazarın oyununu destek kapsamına aldı.

 

BU ÖDÜL BENİM KADARALİAĞA’NIN DA BAŞARISI

Tiyatro ve sanat camiası için önem taşıyan birorganizasyonda “en iyi yazar” ödülü almasının kendisini çok mutlu ettiğinibelirten ALBET Genel Sanat Yönetmeni Demet Saka, “Aliağa’da ALBET’de gençamatör oyuncularımızla her yıl oyunlar sahneliyoruz. Tiyatroya yeni oyunlarkazandırmanın da önemli olduğunu düşünüyorum. Yazdığım ‘Kız yemek Yapmadık yinedayak yiyeceğiz’ oyunum bir tiyatro eseri olmasının yanı sıra kadına yönelikşiddeti de işlediği için bu ülke için ayrıca anlamı var. Bostanlı RotaryKulübüne ve tüm kurumlara teşekkür ediyorum. Bu ödülü, Aliağa’daki öğrencilerimve sanata destek olan herkes adına alacağım. Bu başarı benim kadar Aliağa’nında başarısı” dedi. 


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ruhu genç İzmirliler gösterileriyle büyüledi

Atatürk'ün Hayatı Şarkılar ve Şiirlerle Yankılanacak

San Remo’da Zafer

Yaşamı ve Şiirleriyle Bir Garip Orhan Veli

İzmirliler için çizecekler

Cumhuriyet Çocuklarından 23 Nisan Konseri

Arşiv