Aliağa, satrançta iddialı

  • 0
  • 802
Yazı Boyutu:

Satrançta 1. Ligolan, Türkiye İş Bankası Satranç Ligi’nde mücadele eden AliağaSpor SatrançKulübü, kısa sürede elde ettiği başarılarla kentin gururu oldu. Kulübünbaşarısı Aliağa’da çocukların satranca ilgisinin artmasını sağladı. AliağaBelediyesi ve AliağaSpor kulübünün 8 ayrı branşta düzenlediği yaz sporokullarına katılan yüzlerce çocuk kişisel gelişimlerine destek veren eğitimlerkapsamında satranç öğrenmeye başladı. Matematiksel zekâyı geliştirdiği bilinenbir spor dalı olan satranç, dikkat dağınıklığı olan çocuklarda bu sorunu daortadan kaldırıyor

 EĞİTİM ALAN SPORCULARBAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞUYOR
Aliağaspor Satranç Kulübü’nün yetiştirdiği sporcular aldıkları eğitimlerlebaşarıdan başarıya koşuyor. Eğitimlerin ardından başarılı olan yeteneklisporcular Türkiye genelinde düzenlenen şampiyonalarda ve Türkiye İş BankasıSatranç Ligi’nde Aliağa’yı temsil ediyor. Ses getiren başarılarıyla dikkatleriüzerine çeken oyuncular gelecek sezon için sıkı sıkıya çalışıyor. Yaz sporokulu kapsamında çocukların yoğun olarak ilgi gösterdiği satranç kursu,Antrenör Uğur Yaşar ve Çiğdem Çetiner tarafından veriliyor. Geleceğin satrançustası yaklaşık 100 sporcu haftada iki gün satranç kurslarında yeteneklerinigeliştiriyor. Kulüpte çocukların yaşlarına ve seviyesine göre beş ayrı gruptaders veriliyor. 

ALİAĞA, SATRANÇSPORUNU ÇOK SEVDİ
Aliağa Spor kulübü Başkanı Uğur Eren, yaz spor okulları kapsamında verilensatranç eğitimlerinin çok başarılı sonuçlar verdiğini söyledi. Eren, “Satrançta1. Ligde olan bir kulübüz. Aliağa, kulübümüzün başarılarıyla bu sporu tanıdı veçok sevdi. Kurslarımızda gelecek vadeden sporcularımızı keşfediyoruz. Şu an yüzöğrencimiz var. Yeteneklerini geliştirmek isteyenlere kulübümüzün kapısı açık.Strateji geliştirmede önemli bir spor olan Satranç sayesinde çocuklaröğrendikleri hamlelerle yenme ve yenilmeyi, hayatları boyunca atacakları birsonraki adımı kontrol etme becerisi kazanıyor” dedi.

BAŞKAN TURGUT OĞUZ:ALDIKLARI EĞİTİM, ONLARA YAŞAM BOYU YÖN VERECEK
Aliağa belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, belediye ve spor kulübüişbirliğindeki yaz spor okullarının çocukların tatili iyi değerlendirmesi içinbir fırsat olduğunu söyledi. Başkan Oğuz, “Satranç bir zekâ ve strateji oyunu.Sporun her dalına desteklerimizi sürdürüyoruz. Çocukların burada aldıklarıeğitim, onlara yaşam boyu yön verecek. Düşünen, strateji geliştiren, kendinehedef koyan bir gençliğin yetiştiğini görmekten çok mutluyum” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sporda Bayraklı farkı!

Medical Point Run, çocuklar için koştu!

Maraton İzmir’de ödüller dağıtıldı

En hızlı, en zevkli, en anlamlı maraton

Uluslararası standartlara sahip spor tesisi için gün sayıyor

İzmir’in özel çocukları kente başarıyla döndü

Arşiv