Almanya’nın Birliği Günü İzmir’de kutlandı

Almanya’nın Birliği Günü’nün 28. yıldönümü, Kaya İzmir Thermal & Convention’da düzenlenen resepsiyon ile kutlandı.

  • 0
  • 417
Almanya’nın Birliği Günü İzmir’de kutlandı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Almanya’nın Birliği Günü’nün 28. yıldönümü, Kaya İzmir Thermal & Convention’da düzenlenen resepsiyon ile kutlandı. Geçtiğimiz yıl Türk Marşı olarak ta bilinen Wolfgang Amadeus Mozart’ın A-Dur-Sonat üçüncü bölümü’nü seslendirerek konuklarına sürpriz yapan Başkonsolos Lassig, yine piyano başına geçti ve genellikle  “Türk Marşı” olarak bilinen ve başkonsolosun Türk-Alman Dostluk sonatı olarak nitelediği anımladığı Wolfgang Amadeus Mozart’ın “Rondo Alla Turca ” adlı sonatının birinci bölümünden farklı varyasyonlarından bir kesit sundu.

Başkonsolos Rainer Lassig ve eşi Martina Lassig ev sahipliğinde düzenlenen resepsiyona Vali Yardımcısı Uğur Kolsuz, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı vekili Dr. Sırrı Aydoğan, başkonsoloslar, konsoloslar ile iş, sanat ve siyaset dünyasının yanısıra İzmir’de yaşayan Almanlardan oluşan kalabalık bir davetli katıldı. 

İzmir`de bir yılı aşkın zamandır yaşadıklarını ve görev yaptığını belirten Başkonsolos Lassig, bundan bir yıl öncesine kadar iki ülke arasında siyasi anlaşmazlıklardan ötürü hissedilebilir gerginlikler bulunduğunu ve bu arada siyasi ilişkilerin özünde düzeldiğini ifade ederek “Alman Dışişleri Bakanı Eylül ayının başında Ankara ve İstanbul’da bazı görüşmeler gerçekleştirdi. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ise geçen hafta Almanya`da bir devlet daveti çerçevesinde davetliydi. Ege Bölgesi ve Almanya arasındaki ekonomik ilişkiler olumlu gelişmeler kaydetti. Alman turistlerin sayısı yine neredeyse  eski seviyesine ulaştı ve artmaya devam ediyor. Alman Ekonomi Topluluğu’nun canlandırılması da olumlu neticeler getirdi. İlgili iş insanları İzmir Alman Başkonsolosluğun ve farklı şirketlerin daveti ile birkaç ayda bir  buluşup, güncel konular hakkında bilgi alışverişinde bulunuyor. Alman Ekonomi Topluluğu’nun bu yılki ev sahipliğini üstlenen Hugo BOSS ve BOSCH firmalarına bu bağlamda çok teşekkür ediyorum. Alman Ekonomi Topluluğu’nun bu etkinliğini düzenlemek isteyen şirketler her zaman benimle iletişime geçebilir” dedi.

Görev bölgesindeki Türk- Alman kültür ilişkilerinin özellikle altını çizmek istediğini dile getiren Başkonkolos, “Goethe Enstitüsü muhteşem bir Dil ve Kültür işi gerçekleştiriyor. Bunun için yönetici sayın Bayan Weber`e canı gönülden teşekkür ediyorum. Alman Okulu İzmir bu günlerde   büyükelçiliğin bünyesinde bulunan Türkiye`deki tüm okullar gibi Ankara ve Berlin arasında yapılan görüşmeler neticesinde daha sağlam bir hukuki zemine oturtulacaktır. Bu hususta tüm girişimleri için okul müdürü sayın Bay Phillipi ve okul dernek başkanı sayın Bay Ketelhake`ye çok teşekkür ediyorum. Alman Akademik Değişim Servisi Almanya`da yüksek öğrenim görme imkanları konusunda ilgilileri bilgilendiriyor. Bu çalışmaları için temsilcisi, Bay Thom`a çok teşekkür ediyorum.  Bundan 3 hafta önce Bergama`daki Pergamon kazılarının 140. Yılını kutladık. Bunun için Alman Arkeoloji Enstitüsü’ne çok teşekkür ediyorum. Başkonsolosluğumuz da kültür etkinlikleri düzenliyor. Bu yıl, 15 Aralık tarihinde Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nin büyük salonunda büyük orkestra şefi İbrahim Yazıcı yönetimindeki Olten Filarmoni ile gerçekleştirmeyi öngördüğümüz Yeni Yıl Konseri’nde sizlerin de katılımını ümit ediyorum “diye konuştu. 

Alman Başkonsolosluğunun şu anda bulunduğu binada 3 yıl hizmet vereceğini açıklayan Başkonsolos Rainer Lassig, bu sürenin ardından ise bina inşa etmek üzere kiralanabilecek veya satın alınabilecek bir yapı arayışı içinde olduklarını ve yine Balçova veya yakın komşu ilçelerde bulunmasının tercih sebebi olduğunu anlattı. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv