Alsancak 17. kez şenlendi

Konak Belediyesi ve Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği işbirliğinde bu yıl 17’ncisi düzenlenen Alsancak Şenliği başladı.

  • 0
  • 682
Alsancak 17. kez şenlendi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Konak Belediyesi ve Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği işbirliğinde bu yıl 17’ncisi düzenlenen Alsancak Şenliği başladı. Bu yıl da birbirinden renkli etkinlikler Alsancak sokaklarını şenlendirirken, İzmirliler etkinlikleri büyük beğeniyle takip etti. ‘Biz Birlikte Varız’ mottosu ile iki gün boyunca Alsancak’ın farklı noktalarında düzenlenen etkinliğin ilk gününde ‘Halk Oyunları Gösterisi’, ‘3’ncü Geleneksel Sokak Tavla Turnuvası’, ‘Sokakta Resim Sanatı Sergisi’, ‘Flash Mob Dans Gösterisi’ ve ‘Alsancak’ta Yaşayan Sokaklar’ adlı söyleşi gerçekleştirildi.

SOKAKTA HALK OYUNLARI GÖSTERİSİ
17’nci Alsancak Şenliği’nin açılışı Kıbrıs Şehitleri Caddesi’ndeki ‘Halk Oyunları Gösterisi’ ile başladı. İzmir Yörükler Derneği üyesi folklor sanatçıları farklı yörelerin halk oyunlarıyla Alsancak sokaklarını şenlendirdi. Gösteriye bazı vatandaşlar da eşlik etti. Şenlik daha sonra Haşmet Uslu Sokak’ta bu yıl 3’ncüsü düzenlenen ‘Geleneksel Tavla Turnuvası’ etkinliğiyle devam etti. İzmir Tavla Derneği‘nin de destek verdiği turnuva saat 13.00’de başladı ve saat 17.00’ye kadar sürdü. 64 yarışmacının katıldığı turnuvanın ilk ayağı oldukça çekişmeli mücadelelere sahne oldu. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş vefat eden kayınvalidesi Elif Pekdaş’ın cenaze törenine katılmak üzere Malatya’ya gittiği için şenlik açılışına katılamadı.

RESİMLERLE GÜZELLEŞTİ
Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Dilek Olcay açılış töreni öncesi kısa bir konuşma yaptı. 3 yıldır süren Alsancak Tavla Turnuvası’nın çok iyi gittiğini belirten Olcay, “Bu başarının gerçekleşmesine destek veren Konak Belediyesi ve İzmir Tavla Derneği’ne çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. Şenlik kapsamında Ali Çetinkaya Bulvarı’nda Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Resim Anasanat Dalı’nde öğrenim gören 10 öğrencinin resimler yaparak yeteneklerini gösterdiği ‘Sokakta Resim Sanatı’ adlı sergi de açıldı. Sergide öğrencilerin yağlı boya tekniğini kullanarak yaptığı resimler göz kamaştırdı.

ALSANCAK SOKAKLARINI ANLATTILAR
Etkinliğin ilk gününde ‘Alsancak’ta Yaşayan Sokaklar’ başlıklı söyleşi de gerçekleştirildi. Yönlendiriciliğini İzmir’i Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu’nun yaptığı söyleşide, Umur Sönmezdağ, Ümit Tunçağ, İbrahim Dinçer, Tanıl Adalı, Margery Braggiotti ve Eva Roditi konuşmacı olarak yer aldı. Sokakta yapılan söyleşi de çok kültürlü yapısı ile bilinen Alsancak’ta yaşayan insanların gelenekleri, görenekleri, yaşantıları ve dostlukları anlatıldı. Alsancak Şenlikleri’nin ilk günü Kıbrıs Şehitleri Caddesi’ndeki ‘Flash Mob Dans Gösterisi’ ile sona erdi. Crystals Dance Academy dansçılarının gösterisi izleyicileri büyüledi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Vicdanım rahat, kafayı yastığa koyduğumda huzurla uyuyacağım

İGC halkın haber alma hakkının teminatı

Kardeşlik köprüsü, ‘Hatay Basın Merkezi' ile yaşayacak

İzmir’e bir onur daha…

Folkart'dan ilk Sürdürülebilirlik Raporu

İzmir’e 4 yeni fabrika, 4 yeni Cumhuriyet kalesi kazandırdık

Arşiv