Alsancak sokaklarına şenlik gibi açılış

  • 0
  • 682
Yazı Boyutu:

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, yıllardır esnafınve vatandaşın şikayet ettiği Alsancak sokaklarına çözüm getirdi. Tepedentırnağa yenilenen dört sokağın açılışı şenliğe dönüştü.

 

İzmir’de turizmin kalbinin attığı en canlı sokakların yeraldığı Alsancak, şenlik gibi bir açılışa sahne oldu. Uzun yıllardır esnaf vevatandaşın şikayet ettiği, kenti ziyaret eden turistlerin sıkıntı yaşadığı dörtsokak Konak Belediyesi’nin yeniden projelendirmesiyle kentin çehresinideğiştirdi. Kentin en işlek yaya trafiğinin yaşandığı Kıbrıs ŞehitleriCaddesi’ne çıkan Gazi Kadınlar, Muzaffer İzgü, Cumbalı ve Dr.Nusret Hasan FişekSokaklarında Konak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiğiçalışmalar sonunda yepyeni bir görünüme kavuşan sokakların açılışı binlerceİzmirlinin katılımıyla gerçekleşti.

Leylek dansı bitti

 ‘Sokakta Hayat Var’sloganıyla bütünleşen açılışa Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, KıbrısŞehitleri İşadamları Derneği (KIBİAD) Yönetim Kurulu Başkanı HamiTorcu, Alsancak muhtarları, esnaf ve vatandaşlar katıldı. İzmir gençliğininbaşı çektiği açılışta DJ performansları ve Sokak Sanatlar Atölyesi gösterilerirenkli görüntüler oluşturdu.

Konak’tadeğişimi başlatan ve 50 yıldır iş makinesi girmemiş sokaklara yenilik getirenKonak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Alsancak esnafı, muhtarları vevatandaşlara teşekkür ederek şöyle konuştu:    “Başındanberi ben sokakta hayat var felsefesini savunan bir insanım çünkü İzmir sokaktayaşayan bir kent. İzmir sokaktaki hayatı canlı, sevgi dolu ve dostluklayaşıyor. Sokaklarımızı, bu sokakları kullanan esnaf ve vatandaşın isteğidoğrultusunda yeniledik. Kızlarımız, kadınlarımız, gençlerimiz artık topuklarıkırılmadan bu yolda yürüyebiliyorlar. Sular akıp gidecek. Burada, yollardaadeta leylek dansı yaparak yürünüyordu. Gelen istekleri değerlendirereksokaklarımızı en güzel, kullanışlı şekline dönüştürdük.

Esnaftanteşekkür pankartı
Yenilenen sokakların açılışı için KıbrısŞehitleri Caddesi’nde esnaf ve vatandaşlarla buluşan Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, Kıbrıs Şehitleri esnafının Gazi Kadınlar Sokağı girişine astığıdev pankartla karşılandı.

Şenlik havası yaşanan sokak açılışında Konak Belediyesiİkram Ekipleri de şeker ve kek ikramıyla ağızları tatlandırdı.

Nelerdeğişti?
GaziKadınlar, Muzaffer İzgü, Cumbalı ve Dr.Nusret Hasan Fişek Sokaklarında tepeden tırnağa değişim yaşandı. Yıllardır su baskını yaşanan ve zorluklayürünen sokaklar tamamen yenilendi. Zemin taşları yeniden döşendi,   sokak boyunca ledli aydınlatma sistemi yerleştirildi,Yağmursuyunu tahliye etmeye yönelik eğim verildi ve su olukları yapıldı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Engelsiz yaşam’ için yol yardım desteği

Menderes’te İlk Meclis

Bornova’nın zenginliğini ortaya çıkaracağız

Ekmek 5 TL

Buca'da ilk meclis

İlk ziyaret Kaymakam Fatih Aksoy’a

Arşiv