Altay Spor Kulübüne “Manidar” Ziyaret

  • 0
  • 821
Altay Spor Kulübüne “Manidar” Ziyaret
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir’in kronikleşen sorunlarına dair ürettiği çözüm projeleri ile tanınan Mimar Erkut Tamay, Altay Spor Kulübü Başkanı Aslan Savaşan ve yönetim kurulu üyelerine nezaket ziyareti gerçekleştirdi. Ziyarette Mimar Tamay, Alsancak Stadyumu’nun yerinde yenileştirilmesine ilişkin hazırladığı projeyi Başkan Savaşan’a sundu

“Stadın Olmayışı Kanayan Yara”

Savaşan başkanlığındaki Altay yönetimine gerçekleştirilen ziyarette Mimar Tamay, “İzmir’imizin köklü spor kulübü Altay başta olmak üzere tüm kulüplerin kanayan yarası olan stat sorununun çözülmesi için hiçbir ücret talep etmeden proje desteği vermeye hazırım” dedi.

“Alsancak Stadı Kısa Zamanda Yerinde Modernleştirilebilir”

İzmir’in kronikleşen sorunlarına dair ürettiği çözüm projeleri ile tanınan Mimar Erkut Tamay, son olarak stad sorununa çare getirecek projesiyle gündemde. Mimar Tamay, İzmir’in köklü kulüplerinden Altay Spor Kulübü’nü ziyaret etti. Altay Spor Kulübü Başkanı Aslan Savaşan ve yönetim kurulu üyelerinin, son derece sıcak bir şekilde karşıladığı Tamay, “Mazisi başarılarla dolu olan Şanlı Altay’ımızın önümüzdeki süreçte eski gücüne tekrar kavuşarak çok başarılı işlere imza atacaklarına eminim. Gönlümüz bu başarılara tekrar Alsancak Stadında imza atmasından yanadır. Bu nedenle kaderine terk edilen bu stadın kurtarılması gerekmektedir. Sayın başkana sunduğum Alsancak Stadı Projesi ile stat sorununa çevre ve insan odaklı çözümler getiriyoruz.  Hazırladığım projeyle Alsancak Stadına kale arkaları tribünleri ilave edilerek yeniden tasarlanmış ve projede ilave edilen bu tribünler ile eski stat yıkılıp yeni deprem yönetmeliğine göre inşaatı yapılarak İzmir’imize modern bir stat kazandırılacaktır. Şu anki kullanılışı ile idari binanın bulunduğu ve benim hazırladığım projede liman tarafına bakan kale arkası tribünlerin olduğu yerdeki yol, planda ve mevcutta olduğu hali ile korunarak kısma gelen kale arkası tribünlerin bir bölümü kolonlar üzerinde yükselerek, trafik yolunun alttan akışına imkan sağlayacaktır. Yeni stadın kapasitesi de kale arkası tribünlerin ilavesi ile 35 bin kişi olacaktır” dedi.

Altay Spor Kulübü Başkanı Aslan savaşan da, İzmir ve spor sevdasıyla böyle bir projenin ortaya konmasının önemli olduğuna dikkati çekerek, “Sayın Erkut Tamay, İzmir’in spor hayatına katkı sunacak projesinin hayat bulması konusunda kendilerinde gayret göstereceklerini söyledi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Medical Point Run, çocuklar için koştu!

Maraton İzmir’de ödüller dağıtıldı

En hızlı, en zevkli, en anlamlı maraton

Uluslararası standartlara sahip spor tesisi için gün sayıyor

İzmir’in özel çocukları kente başarıyla döndü

DAÇKA ligde fırtına

Arşiv