Altın Homeros İzmir’e Katkı Ödülleri sahiplerini buldu

  • 0
  • 3.723
Yazı Boyutu:

İzmir Özel Tevfik Fikret Okulları tarafından bu yıl ilk kezdüzenlenen Altın Homeros İzmir’e Katkı Ödülleri Ege Üniversitesi Atatürk KültürMerkezi’nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Meltem Acar Yücesoy’un sunumuyla gerçekleşen törenle Bakioğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Bakioğlu, Yaşar Holding Onursal Başkanı Selçuk Yaşar, İKSEV Başkanı Filiz Eczacıbaşı Sarper,Bergama Belediye Başkanı  Mehmet Gönenç,İZDOB Müdürü Aytül Büyüksaraç, Fransa’nın İzmir Fahri Konsolosu Zeliha Toprak, Çamlaraltı Koleji Yönetim Kurulu BaşkanıEngin Dirikal, İzmir’i Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu, HalikarnasBalıkçısı'nın manevi oğlu Turizmci- Yazar Prof. Dr. Şadan Gökovalı, İnşaatçıAltay- Emine Çizgenakat, Gazeteci- Yazar Yaşar Aksoy’a Lise Müdürü İhsan İnekçitarafından hazırlanan özel ödüller verildi. Törende Hürriyet Ege TemsilcisiDeniz Sipahi, Begüm Kütük, Güvenç Dağüstü ile Ekin Su Paker, Sunucu  Meltem Acar Yücesoy’un da aralarındabulunduğu isimlere özel ödül, gecenin oluşmasında emeği geçenlere ise teşekkür plaketi verildi.

Gecede açılış konuşmasını yapan İzmir Özel Tevfik FikretOkulları Genel Müdürü Mehmet Ali Atakan, konuşmasına Victor Hügo’nun İzmir içinyazdığı şiirle(   izmir bir prensestir/çok güzel küçük şapkasıyla./ mutlu ilkbaharlar durmaksızın/ onun çağrısınayanıt verir./nasıl vazo içindeki çiçekler gülümserse,/ o da denizler arasındanışıldar./ hatta arşipel'in yaratılışından çok daha tutkulu.) başladı.  Bu gece nazlı bir prenses gibi körfezle salınan izmir’e sahip çıkanlara sevgilerini göstermek için toplanıldığını ifade eden Atakan, “Tevfik Fikret Okulları’nın kentlilikbilincinin evrensel açıdan kapıların olmazsa olmazı olduğuna inanarak AltınHomeros İzmir’e Katkı Ödülleri’nin birincisi düzenlendi. Eğitimde bilimselliği, demokratlığı, entekletülelliği,paylaşımı, uzlaşmacılığı, iyi bir ana dili eğitiminin yanı sıra Fransızca veİngilizce’yi de çok iyi öğretmeyi, Türkiye’nin aydın yüzlü bireyleriniyetiştirmeyi ilke edinen Tevfik Fikret Okulları bu ödülün adını bu topraklarınen büyük ozanından esinlenerek belirledi: Homeros.  Homeros,  gelmiş geçmiş  tüm ozanların ustası ve babasıdır. Eserleritüm dünya insanlarının kitaplığını süsleyen başyapıttır. Bu nedenle Onundoğduğu şehir elbette onurlanacak, dolayısıyla Homeros’un şehri olarakanılacaktır.  İzmir’in kent kültürünühepimiz biliriz. Bu kültürü besleyen ögelerin başında hoşgörü ve barış ıklimigelir. Tevfik Fikret Okulları bu kültürün oluşumuna katkıda bulunanlaraşükranlarını ileteceklerdir. Bunun ilki bu gün burada gerçekleştireceğiz” dedi.

Genel Müdür Atakan’ın konuşmasının ardından Öğrencilerin dans gösterileri sunuldu.Tevfik Fikrit Mezunu sanatçılar Güvenç Dağüstü ile Ekin Su Paker, PiyanistDemet Eytemiz eşliğinde aryalar, caz örnekleri, tango şarkıları seslendirildi.
 

Almanya'nın başkenti Berlin'de Pergamon Müzesi ziyaretlerisırasında Zeus Sunağı'nın basamaklarında "Zeus Sunağı Bergama'nındır"pankartı açarak tepki gösteren öğrencilere belgeleri Bergama Belediye Başkanı MehmetGönenç verdi.

Aytül büyüksaraç
Sancar Maruflu
Mehmet Ali Atakan, Mehmet Gönenç, Muharrem Toprak
İhsan İnekçi
Deniz Sipahi
Celalettin, Begüm Kütük, Gülgün Alpak
Özlem Acar, Meltem Acar Yücesoy
Gaye Serdal, Asuman Sipahi
Engin- Melekşen Dirikal
Gülsün Akbaba, Müge Aksu
Elmas Özbinici, Doğa-Arzu Çikal
Filiz Eczacıbaşı Sarper, Oktay- Beko Dikmen
Ekin Su Paker, Güvenç Dağüstü, Demet Eytemiz
Ayça Kuşdemir
Damla Oral

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bu kermes çocukların geleceği için

Coşkulu Bahar Festivali

Bu konser Çocuk acil ve yoğun bakım için

Birinci Yılda 14 yeni üye

Soylu’ya Vefa Gecesi

Tağıl, Gabon Fahri Konsolosu

Arşiv