“Altın Yunus’’ Sanatçıları Ağırlıyor

15 Haziran’da birinci dönemi başlayan Altın Yunus Sanat Atölyeleri’nde ikinci ve üçüncü dönem çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. İkinci ve üçüncü dönem atölyelerine altı sanatçı katılıyor. Şükran Ulucan, Murat Özbakır, Soner Zağıl, Yunus Emre Dokumacı, Ezgi Yüksel ve Raife Tokyürek’in çalışmalarını sürdürdüğü 2. ve 3. dönem atölyeleri 15 Temmuz’da sona erecek.

  • 0
  • 829
“Altın Yunus’’ Sanatçıları Ağırlıyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

15 Haziran’da birinci dönemi başlayan Altın Yunus Sanat Atölyeleri’nde ikinci ve üçüncü dönem çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. İkinci ve üçüncü dönem atölyelerine altı sanatçı katılıyor. Şükran Ulucan, Murat Özbakır, Soner Zağıl, Yunus Emre Dokumacı, Ezgi Yüksel ve Raife Tokyürek’in çalışmalarını sürdürdüğü 2. ve 3. dönem atölyeleri 15 Temmuz’da sona erecek.
 
Eserleri Dyo Resim Yarışması’nda ödül alan veya sergilenmeye değer bulunan sanatçıların atölye çalışmalarına ev sahipliği yapan Altın Yunus Sanat Atölyeleri, sanatçı ve sanatseverleri ağırlıyor. 6 dönem halinde ve 24 sanatçının katılımıyla planlanan atölye çalışmaları, her dönem farklı sanatçıların katılımıyla 10 Eylül 2017 tarihine kadar devam edecek. Resim atölyesi çalışmalarına katılan tüm sanatçılar,  Altın Yunus Çeşme’nin misafiri olarak ağırlanacak.
 
Altınyunus Sanat Atölyeleri, 15 Haziran – 10 Eylül 2017 tarihleri arasında her gün sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.
 
2. ve 3. DÖNEM SANATÇILARI
Şükran ULUCAN
Antalya’da doğdu. İzmir Eğitim Fakültesi Resim Bölümü Grafik Ana Sanat Dalından mezun oldu. Vitray, el sanatları, heykel, yağlı boya, ebru, baskı resim dallarında çalışmaları ve sertifikaları olan sanatçının eserleri yurt içinde, Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde, Amerika’da özel, resmi koleksiyonlarda ve kataloglarda yer almaktadır. Bornova Kültür Sanat ve Spor Vakfı, Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği, Ege-Halkın Üniversitesi Kültür Sanat Grubu, Smyrna Sanat Platformu üye olduğu derneklerdir. 34. DYO Resim Yarışması’ndan Özgün Baskı dalında ödül alan sanatçı, biri yurt dışında olmak üzere 21 kişisel sergi açtı. 50’nin üzerinde yurtiçi ve yurtdışı karma sergiye katıldı. Pekçok Ulusal ve  Uluslararası Sanat Bienali ve Sempozyumuna katılmış olan Ulucan, halen kendi atölyesi olan Atrium Arthouse’da ve İzmir Resim Heykel Müzesi Baskı Teknikleri Atölyesinde çalışmalarına devam etmektedir.
 
Yunus Emre DOKUMACI
1975 yılında Konya’da doğdu. 1995 yılında Eskişehir Anadolu Güzel Sanatlar lisesinden mezun oldu. 2000 yılında Hacettepe Üniversitesi resim bölümünü bitiren sanatçı,birçok kişisel ve karma sergiler açmış olup, 33.DYO Resim Yarişması’ndan sergileme almıştır. Dokumacı;1998 yılından beri araştırıp gözlemlediği Ayı'larla ve Anadolu'da yüz yıllardır hala varolan Kasım 2013 te Diyarbakır'da vurulan Anadolu Leopari-insanın var olma mücadelesiyle ilgileniyor. Zamanın geçiciliği, insan gibi hayvan yalnızlığı ve varoluş üzerinde geziniyor. Hayvan barınaklarında ayıları izleyerek yerinde çizimler yapması,vurulan Anadolu Leopar'ını defalarca gidip gözlemlemesi, kırsal bölge yolculukları,yaban yaşamı programları, yaban hayvanları öldürülme haberleri yazıları kompozisyonlarına yansımaktadır. Sanatçı resim çalışmalarına serbest olarak Ankara’da sürdürmektedir.
 
Soner ZAĞIL
1988 yılında Mersin/Tarsus’da doğdu. 2015 yılında Adana Çukurova Üniversitesi Resim-İş öğretmenliği bölümünden mezun olup, 2016 yılında aynı yerde yüksek lisans eğitimini tamamladı. Aynı sene Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü için açılan Araştırma Görevlisi sınavını kazanan Zağıl, atamanın onaylanmasını beklemektedir. 36.DYO Resim Yarışması’ndan sergileme alan sanatçı karma sergiler açmış olup, resim çalışmalarına serbest olarak devam etmektedir.
 
Ezgi YÜKSEL
1985 Adana’da doğan Ezgi Yüksel, 2009’da Ç.Ü Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü’nden mezun oldu. 2014 yılında Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi bölümünde yüksek lisans eğitimini tamamlayan Yüksel, halen Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü- Sanat ve Tasarım Anasanat Dalı’nda Sanatta Yeterlilik programında devam etmektedir.  Birçok karma sergide yer almış sanatçının dört ödülü bulunmaktadır. 2012 yılında Contemporary İstanbul ve 2016 Art Ankara Çağdaş Sanat Fuarlarında yer almıştır.
Yüksel’in çalışmalarında kendilerine ait atmosferlerinin içinde renkler ve parçalarla bütünleşmiş portreler, mekanlar ve hayvan figürleriyle karşılaşırız.
 
Raife TOKYÜREK
1990 yılında Adana’da doğdu. 2015 yılında Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi bölümü resim anasanat dalından mezun oldu. Yurtiçi ve yurtdışında çeşitli sanat etkinliklerine katılan sanatçının 3 ödülü bulunmaktadır.Halen çalışmalarına Adana’da kendi atölyesinde devam etmektedir.
 
Murat ÖZBAKIR
1976 yılında Adana'da doğdu. 2003 yılında Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim Anabilim Dalı'ndan mezun oldu. Ulusal ve uluslararası birçok etkinlikte yer alan sanatçının beş ödülü bulunmakta olup, 36. DYO Resim Yarışması’ndan sergileme almıştır. Resim alanındaki çalışmalarının yanı sıra heykel ve fotoğraf dallarında da çalışmaları olan sanatçının birçok özel koleksiyonda eserleri yer almaktadır. Çalışmalarında çoğunlukla mekan - figür ilişkisi içerisinde; yalnızlık, ölüm, güç, iktidar, boşluk kavramlarını ele alır. Sanatçı Adana’daki atölyesinde çalışmalarını sürdürmektedir.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Muhsin Ertuğrul Tiyatro Emek Ödülü sahibini buldu

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Arşiv