Amasya’ya özel tanıtım

Amasya Belediyesi, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı  ve Amasya Ticaret ve Sanayi Odası  işbirliğiyle Amasya İli Turizm Etkinliği düzenlendi.

  • 0
  • 1.011
Amasya’ya özel tanıtım
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Amasya Belediyesi, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı  ve Amasya Ticaret ve Sanayi Odası  işbirliğiyle Amasya İli Turizm Etkinliği düzenlendi.

Hilton İzmir’de düzenlenen etkinliğe Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Sunexpres Türkiye Satış Müdürü Ece Şenev, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Amasya İl Müdürü Erdin Güven, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, Amasya Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Murat Kırlangıç, TÜRSAB Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Karadeveci’nin yanısıra İzmirli Turizm acentalarının  yöneticileri katıldı. 

TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN DOĞDUĞU KENT
Amasya Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Murat Kırlangıç,  8500 yıllık kültür mirasıyla ülkemizin ve dünyanın sayılı kentlerinden, Unesco dünya mirası geçici listesinde yer alan açıkhava müzelerinden biri olan Amasya’nın Türkiye Cumhuriyeti’nin doğduğu kent,  Şahzadeler şehri  olduğunu söyledi.

Samsun Çarşamba Havalimanının 3 aylık bakımı nedeniyle uçuşların Amasya Merzifon havalimanının alındığına dikkat çeken Kırlangıç, direkt uçuşların başlamasıyla birlikte turist sayısının çoğalacağı, turizm kapasini arttıracağı inancıyla uçuşların verimli olması için her türlü çabaya ve desteğe hazır olduklarını vurguladı.

Kırlangıç, “Turizmin bireysel olarak yapılamayacağına inanan turizm yatırımcısı olarak  Samsun, Tokat, Çorum illerine ortamlama 1’e saat mesafelik uzaklık ile yeni destinasyonlara, yeni turlarla müşterilerinizi yönlendirin ve bizlere destek verin. Bu hem sizlere hem bizlere yeni fırsatlar yaratacaktır. Amasya’nın yerli turizmcileri olarak her türlü desteğe hazırız” dedi.

TÜRSAB Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Karadeveci,  Amasyanın tek başına bir destinasyon olmasının yanısıra Karadeniz turları için de çok önemli olduğunu ve İzmir acentaları olarak bölgeyi destekleyeceklerini söyledi.

UÇAKLAR YERDE ZARAR EDER
İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş Amasya’nın ne kadar anlatılsa bitirilemeyeceğini vurgulayarak başladığı konuşmasında Amasya’nın çok güzel bir şehir olmasının yanısıra orta Karadeniz’in merkezinde bir şehir olduğunu söyledi. Demirtaş, “İzmirle bağlantıyı kurmak mümkün ve doğru bir proje. Havacılığı bilen biri olarak havayolu şirketleri korktuklarını, zarar etmek istemeyeceklerini biliyorum. Şu anda İzmir’den 23 ile uçuyoruz.  Üç aylık sürenin ardından da 4 gün Samsun’a uçarken kalan üç gün olan Cumartesi, Salı, Perşembe günlerinde Amasya’ya uçmaya devam edin istiyorum. 7 gün uçmuş olacaksınız. Uçakları yerde tuttuğunuz zaman zarar edersiniz. Uçun. Amasya’ya uçarak orta Karadenizi üs olarak kullanabilirsiniz. Bu üç aylık zamanı iyi değerlendirin” diye konuştu. Konu ile ilgili tanıtım atağına girmelerini önerdi, kendilerinin de her türlü desteği vereceklerini vurguladı.

İZMİRLİ GÖNÜL BAĞIMIZ VAR
Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir’de Amasya’nın İzmirle bir gönül bağı olduklarını, çok sayıda yerde fuar düzenlenmesine karşın Batıya açılan önemli kapılarından bir tanesi İzmir’de düzenlenen Travel Turkey’in tek katıldıkları organizasyon olduğunu söyleyerek bu gönül bağını daha da yakınlaştırmak istediklerini ifade etti.   

Samsun Havalimanının bakıma alınmasının kendileri için büyük bir fırsat olduğunu dile getiren Özdemir,  “seferlerin Amasya’ya alınması  İzmir ve Amasya’nın yanısıra Tokat, Samsun, Çorum ve ilçelerine yönelik te bir avantaj getirdi. Bu bölgeden bölgemize kültür turizmi için gelen önemli ziyaretçilerimiz var. Bu ziyaretlerin karşılıklı avantaja dönüştürülmesi gerektiğine inanıyorum. Amasya birden fazla destinasyonu olabilen, özellikleri olan önemli bir şehir.  Kültür Turizmi hızlı bir gelişme sağladı. Müze ziyaretçilerine baktığımızda 2009’da 60 bin ken 2016 sonu itibariyle 500 bini aşan rakamlarda. Ziyaretçilerimizin çoğununun Ege Bölgesi’nden geldiğini görüyoruz. Bu bizim için büyük bir aviantaj, bu ajantajı karşılıklı olarak ticarete dönüştürmek istiyoruz.  Yeşilırmak kenarındaki o mimari bile yakınen takip edilmesi gerekli bir unsur.  İstanbul’dan sonra yalısı olan, suyla bu kadar barışık yaşayan bir şehir. Sadece bizlere ait değil, bizden önceki dönemlere ait tarihi varlıkların günümüze kadar gelmiş olması, sivil mimarinin ve anıtsal yapıların aynı fotoğraf karesinde görülüyor olması ayrıcalık.  Şehrin genel kültür ve eğitim seviyesinin,  hizmet sektörünün kalitesinin bu işi tetiklediğine inanıyorum. Sunexpres ten de destek bekliyor, tanıtım ile ilgili her türlü çalışmayı üstleniyoruz.  Bu işbirliğiyle hem İzmir, hem Amasya ve çevre iller kazanacak” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Turizm sezonuna erken giriş yaptı

Dekandan “Turizm Haftası” mesajı

Ramazan Bayramı’na özel Midilli seferi

Midilli seferleri için kapı vizesi şartları belli oldu

Vali Elban'dan Skal'ın dünya kongresine destek

İzmir, turizmde yine bir ilke imza atıyor

Arşiv