Amatör Sinemacıların Başarı Öyküsü

  • 0
  • 1.099
Yazı Boyutu:

Senaryo yazarlığını ve Yönetmenliğini ressam ve HeykeltıraşıDr.Mücahit Bora'nın yaptığı; öyküsü Hasan Bükülmez, M. Ali Sarı' ya ait olan"Define" adlı Sinema filminin galası Fransı Kültür Merkezi’ndegerçekleşti. 

Çekimleri 2009 yılında tamamlanmasına karşın galasıgecikmeli yapılan ‘Define’ izleyenlerden tam not aldı.  Sanat, Bilim, Spor, Siyaset çevrelerindenkalabalık bir izleyici grubu filmi izleyerek eğlenceli dakikalar yaşadı.


Tüm kadrosu amatör oyunculardan oluşan ‘Define’de Belediyebaşkanından kamyon şoförüne, öğretmenden bakkala, emekli işçidenüniversite öğretim elemanına, 7 yaşındaki çocuktan 80 yaşında her yaştan amatöroyuncuların rol aldığı filmi; hiçbir maddi destek alınmadan tamamen kendiolanaklarıyla tamamlayan Dr.Mücahit Bora, filminin vizyona girmiş olmasınınmutluluğunu oyuncularıyla beraber yaşadığını söyledi.

Bir define arama hikayesi üzerine kurulu olan filminyaşanmış bir hikayeden alındığını dile getiren Bora, “Filmde geçen olaylarıbizzat yaşayan insanların da rol aldığı film, aynı zamanda olayların geçtiğiyerlerde çekildi. İlk başlarda deneme çekimleri olarak amatör bir kameraylabaşladığı çekimler;  oyuncuların yüksekperformansları,   olmaları,  çok heyecanlı çalışmalarıylaortaya çok güzel bir sonuç  çıktı” dedi. 

Filminışık, kamera, montaj, kurgu, ulaşım ve her türlü organizasyonu bizzat kendisiyaptığını belirten Dr. Bora, “Bu filmin başından sonuna dek tüm aşamalardayaptığım çalışmalar benim için çok iyi bir deneyim olduğunu, bu süreçte bir çokşeyi öğrendim. Film izlendikten sonra galaya katılan oyuncular ve seyircilertarafından film ile ilgili beğeniler bizi çok mutlu etti” diye konuştu.



Mücahit Bora, Hasan Bükülmez, M.Ali Sarı, Ferdi Aktaş, Hanife Aktaş,Yaşar Kurt,Fatmanur Yanardağ, Murat Ağrıdağ, Göksel Kosif, Orhan Bulut, Arif Bozkurt,Celal Albayrak, Kemal Bora, Ekrem Öner, Meltem Bora, Rugül Serbest, Neşe Aktaş,Derya Özat ve Eski Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy gibi değişik yaşgruplarındaki oyuncuların rol aldığı Define, Mayıs 2014 sonuna kadar, her haftaSalı akşamı 19:00 seansında izlenebilecek.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Gençlere özel sayı

Arşiv