Ameliyat olmazlarsa dünyaları kararacak

  • 0
  • 607
Yazı Boyutu:

Güzelbahçe Belediye BaşkanıMustafa İnce, her geçen gün görme yetilerini kaybeden iki kardeşi, geçtiğimiz haftaİstanbulda Fenerbahçe – Kardemir Karabük maçına göndererek hayallerini gerçekleştirdikten sonra bu kez de tedavileriiçin harekete geçti. İnce, tedavi olmazlarsa bir süre sonra dünyaları kararacakolan iki kardeşi, Ekol Kulak Burun Boğaz Hastanesi Göz Kliniği 'ne götürdü, ProfesörDoktor Kaan Ünlü ve ekibi  tarafından  kapsamlı muayene ettirdi.

Ekol KBB Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı ve Kurucusu Op. Dr.Mehmet Baz ile görüşen Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, bir gözü görmeyenve halen glokom (göz tansiyonu) hastası olan Çamlı Mahallesi'nde oturan 21 yaşındakiHasan Demir ve 18 yaşındaki Ozan Demir'i Ekol Kulak Burun Boğaz Hastanesi Göz Kliniği'negötürerek muayene olmalarını sağladı.  GözHastalıkları Uzmanı Prof. Dr Kaan Ünlü, hastanede teknolojinin son ürünü aletlerleDemir kardeşleri muayene etti.  Başkan İnceve Ekol KBB Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Baz'ın da katıldığı muayene sırasındaiki kardeşin tetkikleri titiz bir şekilde yapıldı.  Prof. Dr. Ünlü, her iki kardeşinde mutlaka ameliyatolmaları gerektiğini, aksi takdirde yakın bir gelecekte gözlerinin tamamen kapanacağınısöyledi.

Başkan İnce, iki kardeşin tedavisi için gereken her şeyi yapacaklarınıbelirterek, “Ekol KBB Hastanesinin Kurucusu Sayın Dr. Mehmet Baz'a gençlerimizin muayenesini gerçekleştirdiği için teşekkürediyorum. Bu iki gencimizin dünyalarının kararmaması için üzerimize düşen ne varsayapmaya hazırız” dedi.

Halen lise son sınıf öğrencisi olan iki genç anneleriyle görüşüpameliyat gününe karar vereceklerini belirttiler.  Ekol KBB Hastanesinin hiç bir ücret almadan ameliyatlarınıyapacak olmasından dolayı “Bize sahip çıkan belediye Başkanımız Mustafa İnce'yeve Ekol KBB Hastanesinin Kurucusu Doktor Mehmet Baz a  teşekkür ediyoruz” dediler.

Başkan İnce, Çamlı Mahallesi'nde oturan iki genci  makam şoförü ile İstanbul'daki Fenerbahçe- KardemirKarabükspor maçına göndermişti.

 
Glokom nedir?

Glokom, göziçi sıv ının iyi boşalmaması yüzünden göz tansiyonununartmasıdır. Halk arasında göz tansiyonu ve karasu adlarıyla bilinen glokom, tedaviedilmezse görme kaybına neden olabilir. Glokomda, göz içindeki sıvı basıncı, görmeyeteneği için gerekli olan göz sinirine zarar verecek düzeyde yüksektir. Glokomtüm dünyada en sık kalıcı görme kaybı nedenidir. Kırk yaşın üzerinde yaklaşık olarakher 40 kişiden 1'inde görülür ve hastalığın ortaya çıktığı 20 kişiden 1'inde heriki gözde kalıcı görme kaybına, yani total körlüğe neden olur.

HasanDemirve18yaşındakiOzanDemir'iEkolKulakBurunBoğazHastanesiGözKliniği'negötürerekmuayeneolmalarınısağladı. Göz Hastalıkları UzmanıProf.DrKaanÜnlü,hastanedeteknolojininsonürünüaletlerleDemirkardeşlerimuayeneetti. Başkan İnce ve Ekol KBB Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Baz'ın da katıldığı muayene sırasında iki kardeşin tetkikleri titiz bir şekilde yapıldı.Prof.Dr.Ünlü,herikikardeşindemutlakaameliyatolmalarıgerektiğini,aksitakdirdeyakınbirgelecektegözlerinintamamenkapanacağınısöyledi.Başkanİnce,ikikardeşintedavisiiçingerekenherşeyiyapacaklarınıbelirterek,“EkolKBBHastanesininKurucusu Sayın Dr. Mehmet Baz'a gençlerimizin muayenesinigerçekleştirdiğiiçinteşekkürediyorum.Buikigencimizindünyalarınınkararmamasıiçinüzerimizedüşennevarsayapmayahazırız”dedi.Halenlisesonsınıföğrencisiolanikigençanneleriylegörüşüpameliyatgününekararvereceklerinibelirttiler. Ekol KBB Hastanesinin hiçbirücretalmadanameliyatlarınıyapacakolmasındandolayı“BizesahipçıkanbelediyeBaşkanımızMustafaİnce'yeveEkolKBBHastanesininKurucusuDoktorMehmetBaza teşekkür ediyoruz” dediler.Başkanİnce,ÇamlıMahallesi'ndeoturanikigenci makam şoförü ile İstanbul'daki Fenerbahçe-KardemirKarabükspormaçınagöndermişti.Glokom nedir?Glokom, göziçi sıv ının iyi boşalmaması yüzünden göz tansiyonunun artmasıdır. Halk arasında göz tansiyonu ve karasu adlarıyla bilinen glokom, tedavi edilmezse görme kaybına neden olabilir. Glokomda, göz içindeki sıvı basıncı, görme yeteneği için gerekli olan göz sinirine zarar verecek düzeyde yüksektir. Glokom tüm dünyada en sık kalıcı görme kaybı nedenidir. Kırk yaşın üzerinde yaklaşık olarak her 40 kişiden 1'inde görülür ve hastalığın ortaya çıktığı 20 kişiden 1'inde her iki gözde kalıcı görme kaybına, yani total körlüğe neden olur.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv