Amerika’ da her yıl 3 bin kişi gıda zehirlenme sinden hayatını kaybediyor

  • 0
  • 817
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği BölümüProf. Dr. Ali Demirci’yi ağırladı. Pennsylvania Eyalet Üniversite’nde Mikrobiyolojiüzerine çalışmaları bulunan  Prof. Dr.  Demirci Gıda Mühendisliği Bölümü Prof. Dr.Erdal Saygın Dershanesi’nde  genç gıdamühendislerine tecrübelerini aktardı.

 Mikrobiyoloji  hakkında kapsamlı bilgiler veren Prof. Dr.Demirci  “Gıda güvenliği  çok önemli bir konudur biz de bu konudadeneyler yaparak ortaya çıkabilecek olumsuz sonuçları ortadan kaldırmak içinçalışıyoruz. Amerika’ da her yıl 3 bin kişi gıda zehirlenmesinden hayatınıkaybediyor.Yeni metodlar geliştirerek, çeşitli araştırma ve çalışmalarla buölüm ya da zehirlenme olaylarını en aza indirmek  ve gıda sağlığında önemli ilerlemelerkaydetmek temel amacımız’’ dedi. 

   Gıdalar üzerinde oluşabilecek  bakteriler hakkında konuşan Prof. Dr. Demirci“Bize zarar veren bakteriler kadar bize yarar sağlayan bakteriler de vardır.İyidediğimiz bakteriler hakkında yapılan araştırmalar ilaç sektöründekullanılmaktadır. Dünya üzerindeki ilaçların yüzde 80’i bu metodlaüretilmektedir’’ diye konuştu. 

     Prof. Dr. Demirci; sunumu sırasında kendiçalışma laboratuvarı, süt üretim tesisi ve yumurta sterilize işlemleri hakkındaslaytlar gösterdi.(
İZMİR(EgeAjans/Semih Uyar-SavaşAktaş-Barış Bozdemir)  

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Mamografi Eşliğinde Biyopsi

Duygusal travma, ‘Kırık Kalp Sendromu’na neden olabilir!

63 yaşında yeni nefesine kavuştu!

Parkinson’ hastalarının tedavisi tek bir merkezde!

Arşiv