Amerikan Basketbol Ligleri için seçmeler Bornova’da

Gerçekleştirdiği spor projeleriyle fark yaratan Bornova Belediyesi, NCAA (Amerikan Kolej Sporları Kurumu) basketbol seçmelerini uluslararası katılımla Bornova’da gerçekleştirecek.

  • 0
  • 658
Amerikan Basketbol Ligleri için seçmeler Bornova’da
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Gerçekleştirdiği spor projeleriyle fark yaratan Bornova Belediyesi, NCAA (Amerikan Kolej Sporları Kurumu) basketbol seçmelerini uluslararası katılımla Bornova’da gerçekleştirecek. Başta NBA olmak üzere Amerika’daki profesyonel basketbol liglerine oyuncu yetiştiren NCAA seçmeleri, 23-24 Temmuz’da Bornova Atatürk Spor Kompleksi’nde yapılacak.

Bornova Belediyesi, hayata geçirdiği spor projeleri ve tesislerle bir taraftan kentin gelişimine katkı sağlarken diğer taraftan spora ve sporcuya verdiği katkılarla profesyonel sporun gelişimine öncülük ediyor. Uluslararası Basketbol Akademisi (UBA) ile Amerikan profesyonel basketbol liglerine oyuncu yetiştiren NCAA (Amerikan Kolej Sporları Kurumu) Bornova Belediyesi’nin destekleriyle genç yetenekleri keşfetmek için farklı ülkelerden sporcuların katılacağı seçmeleri Bornova’da düzenleyecek.

Amerika’dan gelen 15 basketbol eğitmeni tarafından yapılacak seçmeler, Altındağ’da hayata geçirilen ve daha önce Türkiye Genç Erkekler Basketbol Şampiyonası’na da ev sahipliği yapan  Atatürk Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilecek. Sporcu seçmeleri, 23-24 Temmuz 2016’da saat 12.00 ile 20.00 arası yapılacak. Uluslararası katılımla Bornova’da yapılacak seçmelere erkek sporcuların yanı sıra ilk defa kadın sporcular da katılabilecek.

Başkan Atila “Bornova İzmir’in spor merkezi olacak”
Bornova’yı İzmir’in spor merkezi yapmak için yatırımlara ve desteklere aralıksız devam ettiklerinin altını çizen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila “Büyükşehir Belediyemizin destekleriyle Altındağ’da yaptığımız Atatürk Spor Kompleksi ile Doğanlar Mahallesi’nde tamamlanma aşamasına gelen yeni stadyum İzmir’in en önemli spor merkezleri olma yolunda ilerliyor. Bu tesisler sayesinde hem mahallelerin çehresini değiştiriyor hem de Bornovalı sporcularımıza çeşitli imkanlar sunarak zeki, çevik ve ahlaklı nesiller yetişmesi için öncülük ediyoruz” dedi.

Bornova Belediyespor ile belediye bünyesinde açılan spor okullarının da yetenekli sporcuların yetişmesine katkı sağladığını belirten Başkan Atila “1906 yılından bu yana basketbolun beşiği Amerika’da genç sporcuları keşfeden NCAA, UBA işbirliğiyle Bornovamızda gerçekleştireceği seçmelere dünya çapından sporcular katılacak. Amerika dışında Türkiye’de de yapılacak ve farklı ülkelerden basketbolcuların katılacağı bu organizasyona İzmirli genç sporcularımızın başarılı olacağına inanacım tam. Bornova Belediyesi olarak bu seçmeleri her yıl uluslararası standartlarda yaptığımız Atatürk Spor Kompleksi’nde geleneksel hale getirmek istiyoruz. İnanıyorum ki, Bornova’da yetişen sporcularımız spor tarihinde önemli başarılara imza atacak” şeklinde konuştu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Uluslararası standartlara sahip spor tesisi için gün sayıyor

İzmir’in özel çocukları kente başarıyla döndü

DAÇKA ligde fırtına

TSYD ile Altınordu'dan iş birliği

3. Ayak ödülleri sahiplerini buldu

TSYD İzmir, Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici'yi ziyaret etti

Arşiv