Amway Türkiye’de 20’nci yılını kutluyor

  • 0
  • 1.075
Amway Türkiye’de 20’nci yılını kutluyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Türkiye’deki faaliyetlerine 1994 yılında başlayan Amway, bugün 93,1 milyon dolar cirosu ve sağladığı iş imkanıyla ülke ekonomisine katkıda bulunurken, sosyal sorumluluk çalışmalarıyla da fark yaratmaya devam ediyor. 

Merkezi Amerika Birleşik Devletleri’nin Michigan kentinde bulunan dünyanın en büyük doğrudan satış şirketi Amway, bu yıl Türkiye pazarındaki 20. yılını kutluyor. Ülkemizdeki faaliyetlerine 1994 yılında başlayan Amway, bugün dünyada olduğu gibi Türkiye’nin de önde gelen doğrudan satış şirketlerinden biri konumunda. Tüm Türkiye’ye yayılan 283 bin Serbest Girişimcisi, 93,1 milyon dolarlık satış rakamları ile Amway’in Avrupa’daki 29 şirketi arasında en önemli odak pazarlarından biri olarak gösteriliyor.

Amway Türkiye, globalde Avrupa’nın 3’üncü dünyanın ise 12’inci büyük pazarı konumunda

Amway İzmir Merkez Ofisi’nde yapılan toplantıda konuşan Amway Türkiye Genel Müdürü Tayfun Ergün; Amway’in Türkiye’deki faaliyetlerine ve gelecek hedeflerine ilişkin şunları söyledi: “Türkiye’deki istikrarlı büyümemizi her geçen gün artırarak sürdürüyoruz. Amway Türkiye olarak 93,1 Milyon Dolarlık satış rakamlarımız ve 283 bin Serbest Girişimci sayımız ile bugün Amway Avrupa’nın 3’üncü, dünyanın da 12’inci büyük pazarı konumundayız. Hedefimiz, beş yıl içinde Türkiye’de 300 milyon dolarlık satış ve 500 bin Amway Serbest Girişimci sayısına ulaşmak. Ayrıca Amway’in dünyadaki ilk 10 pazarı arasında yer almayı hedefliyoruz. İzmir’de bulunan Depo ve Dağıtım Merkezi’ne ilişkin bilgi de veren Ergün; “Toplamda 3 bin metrekarelik bir depo ve dağıtım merkezimiz bulunuyor. Türkiye geneline yapılan dağıtımların tümü bu merkezden çıkıyor ve günde ortalama 2 bin 500 – 3 bin civarında gönderi gerçekleştiriyor. Türkiye’de ayrıca İstanbul ve Ankara’da olmak üzere iki ayrı tanıtım merkezimiz bulunuyor.” dedi. Türkiye’de geçen 20 yıl boyunca ülke ekonomisine sağlanan katkının yanı sıra; 283 bin Serbest Girişimcisiyle iş imkanı da yarattıklarını dile getiren Ergün, Amway Türkiye olarak büyürken aynı zamanda Türkiye’deki doğrudan satış sektörünü de büyüttüklerini ifade etti.

Türkiye’de aktif yaşam ve sporu destekliyor
Amway Türkiye doğrudan satış sektörüne yönelik faaliyetlerinin yanı sıra, içinde bulunduğu toplumlara da destek çalışmalarını sürdürüyor. Şirket, geçtiğimiz yıl Türkiye Voleybol Federasyonu işbirliği ile başlattığı ‘Milli Takımlar Tedarik Sponsorluğu’ çalışmalarına, Türkiye’deki 20’inci yılları kapsamında ‘Filenin Fidanları’ sosyal sorumluluk projesiyle devam etti. Geleceğin sporcularının yetişmesine katkı sağlamayı ve Türkiye’de voleybol sporunun daha geniş kitlelere yayılmasına fırsat yaratmayı hedefleyen Amway, ülkemizde de aktif yaşam ve spora destek vermenin toplumsal sorumlulukları olduğu gerçeğinden yola çıkarak hareket ediyor. Amway en son geçtiğimiz günlerde 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü’nde Soma’daki İlköğretim ve Ortaöğretim Okulları’nın tamamına mini voleybol setleri göndererek, burada yaşayan çocukların voleybolla buluşmasını ve sağlıklı bireyler olarak yetişmelerine de imkan yarattı.

Türkiye’de en fazla satışı yapılan ürün grubu Ev Bakım Ürünleri
Türkiye’de en fazla talep gören ürün gruplarını da paylaşan Tayfun Ergün “Türkiye’de en çok satış yaptığımız ürün grubu arasında yüzde 33’lük bir oranla ev bakım ürünleri ilk sırada yer alıyor. Bu kategoriyi yüzde 20 oranıyla kişisel bakım ve yine yüzde 20 oranıyla zinde yaşam ve beslenme destek ürünleri takip ediyor. Kozmetik ve Cilt Bakımı kategorisi yüzde 17, ev teknolojisi ise yüzde 10’luk satış oranlarına sahip.” dedi.

Dünyanın lider markası
Amway bugün tüm dünya 21,000’in üzerinde çalışanı ile 100’den fazla ülke ve bölgede faaliyet göstererek dünyanın her köşesindeki insanlara kendi işlerini kurma imkânını veren dev bir şirket konumunda. Tüm dünyada yaklaşık 3 milyon Serbest Girişimcisiyle, bugün 11.8 Milyar Dolardan fazla satış rakamlarına sahip.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sun Tekstil’e Platin Ödül

Yeşil Hidrojen'in kamuda tek adresi olmalı

İspanya'ya WindEurope çıkarması

Marka başvurularının yüzde 7’si İzmir’den

Meyve suyu sektörü 2028 yılı için 1 milyar dolar ihracat hedefine kilitlendi

Batı Anadolu Serbest Bölgesi kapılarını açtı

Arşiv