Anatolia Horn Quartet” Müzik Ziyafeti

  • 0
  • 535
Anatolia Horn Quartet” Müzik Ziyafeti
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir’in Karabağlar İlçesi’nde bulunan ve ilklere öncülük etmesiyle dikkat çeken Eserkent Ortaokulu yönetici, öğretmen ve öğrencileri okullarında ilk kez gerçekleştirilen uluslararası müzik organizasyonu “Anatolia Horn Quartet” ile müzikal yolculuğun tadını çıkardı.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Eserkent Ortaokulu Müdürü Serdal Atav, okullarında ABRSM (The Associated Board of the Royal Schools of Music) İngiliz Kraliyet Müzik Okulları Birleşik Kurulu fonu ile gerçekleştirilen proje kapsamında  Anatolia Horn Quartet grubunun keyifli bir konser gerçekleştirdiğini ve bir hafta süreyle öğrencilerin dünya müzikleriyle tanışmaları anlamında çeşitli etkinlikler düzenlendiğini söyledi.

Türkiye’de ve İzmir’de ilk kez ABRSM fonu ile bir müzikal eğitim projesi düzenlendiğinin altını çizen Atav; öğrencilerin, halk ezgilerimizin klasik müzik enstrümanları ile çalınarak seslendirilmesi ile kültürel müzik zenginliğimiz hakkında bilgi sahibi olduklarına dikkat çekerken “1 hafta süren etkinliklerde öğrencilerimize, -çok sesli müzik nedir ve klasik müzik enstrumanlarını tanıyalım- konulu sunumlar sayesinde Türk ve yabancı çok sayıda önemli klasik müzik bestecisini tanımaları ve çok sesli müziğe olan ilgilerinin artması yönünde katkı sağlanmıştır” dedi.

Anadolu ezgileri ile batı müziği tınılarını harmanlayarak uluslararası pek çok etkinliğe katılan Anatolia Horn Quartet’in proje kapsamında  verdiği ve Karabağlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Halit Aslan’ın da öğrencilerle birlikte izlediği konserde  Dünya’da bir ilk olan “Dört Korno İçin Anadolu Ezgileri” seslendirilirken Okul Müdürü Serdal Atav “Okulumuzda ilk kez bir AB projesi gerçekleştirmenin heyecanını yaşadık. Müziğin ve müzik eğitiminin öğrencilerimizin kültürel ve sanatsal anlamda donanımlı bireyler olması yönüyle gelecekteki başarılarında önemli olduğunu düşünüyorum. Ulusal ve uluslararası projeleri okulumuzda ağırlamaya, öğrencilerimizin vizyonlarını genişletmeleri adına devam etmek istiyoruz” dedi.

(Anatolia Horn Quartet  Üyeleri; Zafer Yümlü, Yaşar Erkılıç, Cüneyt Deniz ve Koray Ay)
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmirliler için çizecekler

Cumhuriyet Çocuklarından 23 Nisan Konseri

İzmir Kitap Fuarı kitapseverlerin Kültürpark özlemini giderdi

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

Arşiv