Anneler Günü’nde Zübeyde Ana’ya koştular

Karşıyaka caddeleri, Anneler Günü’nde geleneksel Zübeyde Hanım Koşusu’na katılan İzmirliler tarafından şenlendi.

  • 0
  • 483
Anneler Günü’nde Zübeyde Ana’ya koştular
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Karşıyaka caddeleri, Anneler Günü’nde  geleneksel Zübeyde Hanım Koşusu’na katılan İzmirliler tarafından şenlendi. Anıt Mezar başındaki törende konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Türkiye Cumhuriyeti varlığını, cephelerden laboratuvarlara, kürsülerden tarlalara, bilimden sanata “ben varım” diyen kadınlara ve annelere borçludur” dedi.

“DAHA ANLAMLI”
Anneler Günü etkinlikleri sabahın erken saatlerinde Zübeyde Hanım Anıt Mezarı’na çelenk sunumu ile başladı. Ardından gerçekleşen törende konuşan Başkan Cemil Tugay, şunları söyledi: “Bu yılki anmamız, kuşkusuz her zamankinden daha anlamlı, daha değerli ve daha önemli. Çünkü Zübeyde Hanım’ın ulusuna ve tüm insanlığa armağan ettiği biricik evladının, hepimizin büyük önderi ve başöğretmeni Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün o muhteşem yolculuğa başlamasının 100. Yılını yaşıyoruz. Annelerimizin değerini anlatmak için uzun tümcelere gerek yok. Her şeyden önce aldığımız nefesi ve keyfini sürdüğümüz bir yaşamı onlara borçluyuz. Bu anlamlı günde ve Zübeyde Hanım’ın eşsiz kişiliğinde, bütün annelerimizi bir daha minnet, saygı ve sevgiyle selamlıyorum.”
 
CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse de, kadınların ağlamadığı bir ülke dileğinde bulunurken, “Hepimizin annesi Zübeyde Hanım’ın mekanından seslenmek, ayrı bir öncelik. Keşke bu ülkede analar ağlamasaydı, barış, özgürlük, demokrasi tesis edilmiş olsaydı. Keşke bu ülkede yazarı, çizeri, aydını parmaklıklar arkasında olmasaydı. Çünkü bu ülkede artık analar ağlamasın, şehit cenazeleri gelmesin, analar yerlerde sürüklenmesin istiyoruz. Bu özgür şehirden Anadolu’ya ses olsun, Anadolu’da tüm renklerle barış ve sevgi içinde yaşayalım istiyoruz. Bu ülkeye özgürlük barış demokrasi ya gelecek ya gelecek” diye konuştu.

“MUTLULUK VE BARIŞ GETİRSİN”
Türk Anneler Derneği Karşıyaka Şubesi Başkanı Feyza Işıklı da, “Anneler günü tüm analara ulusumuza kutlu olsun mutluluk ve barış getirsin” dedi. Anıttaki törene Başkan Cemil Tugay’ın yanı sıra, eşi Öznur Tugay, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in eşi ve Köy Koop Genel Başkanı Neptün Soyer ile Karşıyaka Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı, CHP Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan, Karşıyaka Müftüsü İsa Gürler, çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

STARTI BAŞKAN TUGAY VERDİ
Törenin ardından Başkan Tugay, Atatürk Annesi ve Kadın Hakları Anıtı önünden başlayan ve bin 200 kişinin katıldığı Zübeyde Hanım Koşusu’nun startını verdi. Tugay, start öncesi koşuya katılan annelerin anneler gününü kutladı. Koşunun ödül töreni, varış noktası olan Zübeyde Hanım Anıt Mezarı bahçesinde gerçekleşti. Başkan Tugay ve protokol üyeleri, koşuda dereceye girenlere ödüllerini verdi. Başkan Tugay, ödül töreni sonrasında Emekli Astsubaylar Derneği’nin anıt mezar başında düzenlediği törene de katıldı. Törende anıtkabirden getirilen toprak, Zübeyde Hanım’ın mezarına bırakıldı.  

YORUM YAZ
Diğer Haberler

2. Ayak kupaları sahiplerini buldu

Başarılı sporculardan Başkan Günel'e ziyaret

İzmir'den Topluma Uzanan 5 Kadın Eline Ödül

EGİAD genç sporcular için yola çıktı

Mersin’den şampiyonlukla döndü

Fenerbahçe'ye 2'ci Urlalı

Arşiv