Annelerin ÇEŞKA'sı, Anne Mutfağı'nı Açtı

Çeşme'nin girişimci annelerinin kurduğu Çeşme Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi (ÇEŞKA), Anne Mutfağı'nı, Dünya Kooperatifçilik Günü'nde açtı. 

  • 0
  • 680
Annelerin ÇEŞKA'sı, Anne Mutfağı'nı Açtı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Çeşme'nin girişimci annelerinin kurduğu Çeşme Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi (ÇEŞKA), Anne Mutfağı'nı, Dünya Kooperatifçilik Günü'nde açtı. 
 
Terziler Sokağı olarak bilinen sokakta hizmete açılan Anne Mutfağı, ÇEŞKA annelerinin duvarlara yaptığı resimlerle güzelleşirken, sokağın da isminin "Anne Mutfağı Sokağı" olarak değişmesine neden oldu.
 
21 Aralık Dünya Kooperatifçilik Günü'nde yapılan açılışa, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Belediye Meclis Üyeleri, CHP İlçe Başkanı Ekrem Oran, Çeşme Belediyespor Başkanı Şerif Gün, ADD Çeşme Şubesi Başkanı Veysel Ayhan, ÇYDD Çeşme Şubesi Başkanı Hamide Bal, Çeşme Kent Konseyi Başkanı Hakan Kerman, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Çeşme Şubesi Başkanı Sedat Mutlu ve çok sayıda Çeşmeli katıldı.
 
Kocaoğlu mesaj gönderdi 
ÇEŞKA annelerinin Anne Mutfağı'nın açılışına katılamayan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu bir mesaj göndererek, ÇEŞKA annelerini kutladı. Kocaoğlu mesajında, programının yoğunluğu nedeniyle açılışa katılamadığını belirterek, "Açılışınızın arzu ettiğiniz gibi geçmesini dileğimle, size ve tüm konuklara, şahsınızda, sevgi ve selamlarımı sunarım" diyerek temennilerini iletti. 
 
"Kadınlarımızın üretimlerinden markalar çıkacağına inanıyorum" 
ÇEŞKA'nın düşünce aşamasından bugüne kadar geçen süre içinde, girişimci annelere sürekli destek olan Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç da açılışta yaptığı konuşmada, "Kadın varsa, kadın işin içindeyse, inanın ki dünyayı da değiştirir. Kadın, üretimin içinde olmalıdır. Yarattığı her değer, bir güzellik yaratmaktadır. ÇEŞKA'yı oluştururken, bir meşale yaktık. Bu meşaleyi, önümüzdeki yıllarda devasa boyutlara getirip, bugünkü Anne Mutfağı'ndan çok daha büyük yerler açıp, Çeşme'de yaşayan kadınlarımızın marka değeri yüksek ürünler üreteceklerine inanıyorum. Çeşme'de açacağımız kurslarla birlikte, becerisi olan herkesi işin içine katacağız. ÇEŞKA'nın kapısı, Çeşme'de yaşayan her kadına açıktır. Biz erkeklere bir şey düşüyor; kadınlara destek olmak. ÇEŞKA annelerinin ürettiği her ürün, evin ekonomisine katkı sağlayacaktır. Çeşme yarımadasında yaşayan bütün kadınların üretimin içinde olmasını önemsiyorum. Bu hem ekonomik özgürlük demektir, hem sosyalleşme demektir. Üretimi, atölye düzeyine, hatta fabrika düzeyine taşımayı hedeflemeliyiz. Sadece yiyecek ile ilgili değil, bölgemize has objelerle, tekstil üretimleriyle, seramik kurslarında üretilecek ürünler, hem Çeşmemizin tanıtımına hem de ailelerimize ekonomik katkı sağlayacaktır. Kadınlarımızın üretimlerinden markalar çıkacağına inanıyorum" diye konuştu. 
 
"Belediye Başkanımız, arkamızda dağ gibi durdu" 
ÇEŞKA Başkanı Berna Güler de açılışta yaptığı konuşmada, şehitler nedeniyle bütün sevinçlerin buruk, yüreklerin bir yanının hep yaralı olduğunu vurgulayarak, "ÇEŞKA Anne Mutfağı'nın açılışını bir kutlama olarak değil, bir direniş, bir ayakta kalma mücadelesi, 'Yıkılmıyoruz, buradayız ve burada olmaya devam edeceğiz' demenin bir başka yola olarak düşünün. Ülkemize, üreterek ve kazanarak hizmet edeceğiz. Elimizin emeğini, yuvamızın ekmeğine dönüştürerek, dimdik ayakta duracağız. ÇEŞKA anneleri, çalışarak, katkı koyarak, sorunlardan şikayet etme yerine, çözümlere bir tuğla ekleyecek. ÇEŞKA'nın kuruluş sürecinde ve sonrasında, arkamızda bir dağ gibi duran Belediye Başkanımız Muhittin Dalgıç'a minnet borçluyuz. Bize, fikir verdi, güç verdi, moral verdi. En sonunda da bizimle yaptığı bir protokolle resmileştirdi. İyi ki varsınız Sayın Başkanım" şeklinde konuştu.
 
Açılış konuşmalarının ardından, Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ve ÇEŞKA Başkanı Berna Güler, açılış kurdelesini kesti. Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Anne Mutfağı'ndan satın aldığı yaprak sarmanın tadına baktı. Başkan Dalgıç, eşi Semra Dalgıç'a da yaprak sarma ikram etti. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

23 Nisan'da koltuklar çocuklara emanet

Dünya Türk Doğal Taşını Almaya Geldi

Cennet meyvesi kuru incirde sezonun ilk yarısında ihracat yüzde 21 arttı

Çevreci yatırımlarıyla Avrupa yeşil mutabakata uyumu arttırıyor

Milyonlarca kiraz ağacı ihracat rekoru kırmak için 1 hafta önceden meyvelerini verdi

ultani çekirdeksiz kuru üzümünün ihraç fiyatı dolar bazında yüzde 29 arttı

Arşiv