Annem Kanseri Yendi Projesi Manisa’da rekor sayıda kadına ulaştı

  • 0
  • 594
Yazı Boyutu:

İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu BaşkanıIşınsu Kestelli'nin kişisel olarak yürüttüğü "Annem Kanseri Yendi"projesi kapsamında 2012 yılında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ilebirlikte alınarak, Sağlık Bakanlığı’na hibe edilen Mobil Mamografi aracı, şehirşehir, köy köy gezerek özellikle kırsal yerlerdeki kadınlara ulaşmaya devamediyor.

Geçtiğimiz aylarda, Manisa Halk SağlığıMüdürlüğü ve Manisa Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile projenin Manisaayağı, başarıyla tamamlandı. Manisa’ya bağlı 12 ilçede gerçekleştirilençalışmalar kapsamında, yaş ortalaması 48 olan 2.164 kadında kanser taraması yapıldı. Tarama yapılan 5 kadındaileri tetkik uygulandı ve kanserli hücre tespit edilen iki kadın tedavi altınaalındı.

Işınsu Kestelli, Manisa’nın şimdiye kadarprojeyi uygulayan en başarılı il olduğuna dikkat çekerek, “Başta Manisa Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ziya Tay, KETEM Manisa SorumluHekimi Gül Yorgancıgil, Manisa Merkez Efendi Devlet Hastanesi Patoloji Ünitesiçalışanları, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası, Manisa İl Kadın GirişimcilerKurulu Başkanı Nilgün Aksoy olmak üzere projeye emek veren herkese bir kez daha teşekkür ederim. Kanser şüphesitespit edilen 5 kadın, hayatlarını bu kişilere borçludur. Umarım, kadınlarımızen kısa sürede sağlıklarına kavuşurlar” diye konuştu.

Kestelli,ayrıca hastane ortamından hoşlanılmaması ve mesafeler nedeniyle merkezde taramayaptıramayan kadınların gezici araç ile kanser tarama hizmetinden oldukçamemnun kaldıklarını belirterek, “İkibuçuk aylık kısa bir sürede merkez ilçe KETEM’de yapılan kanser taramaları ilekıyaslandığında mobil araçta yapılan hizmet ile mamografideki yıllık oranların%65’ine, smear testindeki oranların ise %40’ına ulaşılması çok sevindirici”dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alper’e araştırma ödülü

Karşıyaka’da sporla iç içe nesiller yetişiyor

Destek İş Birliği Merkezi EÜ’de açıldı

Afetlere uyum sağlayabilme becerileri geliştirilecek

Mars’a Seyahat için geri sayımı başlattı

Savaşların kaderini yapay zeka belirleyecek

Arşiv