Arkas Aegean Link Regatta 2018’in birincisi Arnes

Kuşadası, İzmir, Bodru, Mersin, Foça, Urla ve Ankara’dan gelen yelkencileri Çeşme’de buluşturan Arkas Aegean Link Regatta dört günlük yarışların ardından sona erdi.

  • 0
  • 951
Arkas Aegean Link Regatta 2018’in birincisi Arnes
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Kuşadası, İzmir, Bodru, Mersin, Foça, Urla ve Ankara’dan gelen yelkencileri Çeşme’de buluşturan Arkas Aegean Link Regatta dört günlük yarışların ardından sona erdi. 51 tekne ve 500’e yakın yarışçıyı ağırlayan Arkas Aegean Link Regatta’da 2018 yılının birincisi Arnes oldu.

Türkiye Yelken Federasyonu ve Ege Açık Deniz Yat Kulübü Çeşme Marina tarafından daha önce bir çok kez düzenlenen ve  geçen yıl Arkas’ın adını alan Aegean Link Regatta’da 51 tekne ve 500’e yakın yarışçı IRC 0- 1-2-3-4-5 ve Destek kategorilerinde kupa için mücadeleye etti.

29 Ağustos akşamı Çeşme Marina Yacht Club’ta düzenlenen açılış kokteyli ile başlayan Arkas Aegean Link Regatta, 30 Ağustos sabahı Çeşme-Sakız UBS Yarışı için start aldı.
İlk yarışta IRC 0 kategorisinde Anything teknesi ile birinci olan Dere Construction ekibini Comet A teknesiyle Arkas-M.A.T. Sailing Team ve 1925 teknesiyle Göztepe Yelken izledi.
Çeşme-Sakız UBS Yarışı için özel olarak üretilen kupa ise yarışın ardından Chandris Otel’de düzenlenen kokteylde birinciye verildi.

Ertesi gün Sakız’da yorgunluk atan ekipler bir günlük molada adanın keyfini çıkardı.
1 Eylül Cumartesi günü Sakız önünden start alan ekipler rüzgar üstü şamandırasını sancakta bıraktıktan sonra komite botundan telsizle bildirilen rota kısaltması üzerine Bayrak Adası’na kurulan hatta finişlerini verdiler. Rüzgar hızının sürekli değiştiği parkurda oldukça çetin geçen mücadenin ilk finişini Dere Construction yaptı. Çok yakın aralarla Arkas-M.A.T. Sailing Team, Göztepe Yelken 1925 ve Matrak 2 ekipleri peşinden gelince düzeltilmiş zamanda IRC 0 Kategorisinde birinciliği Göztepe Yelken 1925’e kaptırdı. Bu sonuçla Matrak ikinci, Comet A teknesiyle Arkas-M.A.T. Sailing Team üçüncü ve Anything teknesiyle Dere Construction dördüncü oldu.

Ekipler yorgunluklarını yarışın ardından Çeşme Marina Yacht Club’da düzenlenen kokteylde attı.
2 Eylül Pazar günü Arkas Aegean Link Regatta 2018’in son yarışında, Çeşme Altınyunus Marina açıklarında start alan ekipler Alev Adası’nı iskelede bıraktıktan sonra mücadedelerini Çeşme Marina önünde tamamladı.  
 
Overall birincisi Arnes
Dört gün boyunca gündüz yarışan, gece ise Çeşme ve Sakız’ın tadını eğlenerek çıkaran yarışçılar için toplamda katettikleri 50 deniz milinin ardından Arkas Aegean Link Regatta sona erdi. Yarışta ilk finişi geçen yılın genel kategoride birincisi Anything yaptı ancak bu kez Overall Kupayı IRC 2 Grubu’ndaki Arnes’e kaptırdı. Yarışın genel sıralamasında Göztepe Yelken 1925 ikinci, Ladies First üçüncü oldu.

Arkas Aegean Link Regatta’yı kazanan teknenin 1 yıl boyunca elinde bulundurduğu overall kupa, bir yıl sonraki yarışta yeni şampiyona veriliyor.  Yarışı 5 yıl üst üste kazanan tekne ise kupanın daimi sahibi oluyor.
Geçen yıl Arkas’ın İzmir üniversiteleri arasında düzenlediği çalıştay sonucunda Dokuz Eylül Üniversitesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü Aksesuar Tasarımı Öğrencisi Yeliz Aydın tarafından tasarlanan Overall Kupa, zorlu mücadeleden geçen yelkenlilerin, akıntıyı ve rüzgarı yakalayarak rakiplerini geçip zafere yükselmesini temsil ediyor. Yelkenlileri izleyen insanların gözünden denizin, yelkenin, rüzgarın ahengini yansıtan kupa aynı yelkenlinin zarif estetiğini de gösteriyor. 

Rekabet, eğlenceyle tatlandı
4 günde 50 deniz mili yol katederek heyecan ve rekabetin en keyifli halini tadan 500’e yakın yarışçı Arkas Aegean Link Regatta’nın görkemli kapanışında buluştu. 2 Eylül’de Before Sunset Beach and Resort’te gerçekleştirilen partide, kazanan ekiplere kupaları verildi. Törenin ardından yarışçılar Latin müziğinin en iyi seçkileriyle tanınan usta müzisyen Ayhan Sicimoğlu ve Latin All Stars’ın performansı ile unutulmaz bir akşam geçirdi.
Yarış süresince sosyal medyada paylaşılan fotoğraflar arasındanen çok beğeni alan karenin sahibi Alp Çandarlı, yarışın teknoloji sponsoru olan Huawei tarafından Huawei p20 Pro ödülü verildi.

Yeni destekçilerle ikinci yılında daha büyük
Her yıl artan yerli ve yabancı yelkencilerin katılımıyla sürdürülebilir ve geleneksel bir yarış haline gelmesi hedeflenen Arkas Aegean Link Regatta, ilk yıl başarısının ardından adını uluslararası arenada da duyurarak bu yıl ulusal ve uluslararası değerli markaların desteğini aldı. İsviçre merkezli dünyanın en büyük varlık yönetim şirketlerinden olan UBS ilk gün gerçekleşecek Çeşme-Sakız Adası yarışına adını verdi. UBS Yarışı’nın kazananları özel bir kupa ile ödüllendirildi.  Ayrıca dev teknoloji şirketi Huawei yarışın bu yılki tekonoloji sponsoru oldu. Arkas Aegean Link Regatta’nın medya destekçileri ise Hürriyet ve Ege Medya idi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alaçatı Ot Festivali coşkuyla başladı

“Maratonİzmir” için geri sayım başladı

ilk resmi ziyaret mezun olduğu üniversiteye

Baharı Başkan Mutlu’yla karşıladı

Kültürel mirasımızı korumak en önemli amacımız

162 bin araç, 1 milyon civarında kişi

Arşiv