Arkas Aegean Link Regatta’da Üçüncü Gün Sona Erdi

Arkas Aegean Link Regatta’nın ilk gününde, 24 Ağustos’ta Çeşme’den çıkan 45 tekne ve 450 yarışçı kerteriz aldıkları Sakız’a ayak bastı.

  • 0
  • 501
Arkas Aegean Link Regatta’da Üçüncü Gün Sona Erdi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Arkas Aegean Link Regatta’nın ilk gününde, 24 Ağustos’ta Çeşme’den çıkan 45 tekne ve 450 yarışçı kerteriz aldıkları Sakız’a ayak bastı. Yarışın ertesi günü Sakız’ı keşfederek keyifli bir gün geçiren ekipler, yarışın üçüncü gününde sert rüzgar nedeniyle iptal edilen yarışın ardından teknelerini Çeşme Marina’ya bağladı. Normal şartlarda yelkencilerin 26 Ağustos Cumartesi günü 16- 18 deniz mili katederek  Sakız-Kuzey Kardinali-1 Numaralı Şamandıra-2 Numaralı Şamandıra rotasında ilerlemeleri planlanıyordu. Ancak rüzgar hızının 30 knot’ın üzerinde olması nedeniyle Hakem Kurulu tarafından yarışın iptal edilmesine karar verildi.

Güvenle Çeşme Marina’ya gelen yarışçılar, akşam Aquente Warm Pool’de verilen partide keyifli vakit geçirirdi.
27 Ağustos Pazar günü ise Alaçatı açıklarında yarışacak ekipler 4 günlük yarışın ardından Before Sunset Beach’te gerçekleştirilecek kapanış ve ödül gecesinde ödüllerine kavuşacak.

Türkiye’de yelken sporunun gelişmesi ve Çeşme’de bu sporun daha aktif hale gelmesi için Çeşme Belediyesi, Türkiye Yelken Federasyonu, EAYK (Ege Açık Deniz Yat Kulübü) ve ICYC’nin (International Çeşme Yacht Club) ev sahipliğinde, Çeşme Marina ve Arkas’ın desteği ile düzenlenen Arkas Aegean Link Regatta’da 4 gün boyunca yarışçılar toplam 50 mil yol katedecek. Yarış Ilıca Körfezi’nden, Çeşme Merkezi’nden, Ovacık’taki plajlardan ve Sakız Adası’ndan izlenebiliyor.

Rüzgar açısından dünyada yelken ve yat yarışı yapılabilecek en iyi parkurlardan biri olan Çeşme’nin de tanıtımına katkı sağlaması amaçlanan  Arkas Aegean Link Regatta’nın geleneksel hale gelmesi planlanıyor.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Vicdanım rahat, kafayı yastığa koyduğumda huzurla uyuyacağım

İGC halkın haber alma hakkının teminatı

Kardeşlik köprüsü, ‘Hatay Basın Merkezi' ile yaşayacak

İzmir’e bir onur daha…

Folkart'dan ilk Sürdürülebilirlik Raporu

İzmir’e 4 yeni fabrika, 4 yeni Cumhuriyet kalesi kazandırdık

Arşiv