Arkas Koleksiyonu'ndan Su Manzaraları 

Arkas Sanat Merkezi, büyük bir kısmı ilk kez sergilen ve tamamı Arkas Koleksiyonu'na ait "Su Manzaraları" seçkisi ile 2017-2018 sezonunun ilk sergisinin kapılarını sanatseverlere açtı. 

  • 0
  • 901
Arkas Koleksiyonu'ndan Su Manzaraları 
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Arkas Sanat Merkezi, büyük bir kısmı ilk kez sergilen ve tamamı Arkas Koleksiyonu'na ait "Su Manzaraları" seçkisi ile 2017-2018 sezonunun ilk sergisinin kapılarını sanatseverlere açtı. 

Arkas Koleksiyonu'ndan Su Manzaraları seçkisi, Batı resim geleneğinin önemli bir bölümünü oluşturan peyzaj resmine ışık tutan eserleri Arkas Sanat Merkezi'nde görücüye çıktı. 2017-2018 sezonunun ilk sergisinde 19. yüzyılın ilk yarısından 20. yüzyılın ikinci yarısına kadar uzanan süreçte ortaya çıkan eserlerden oluşan bu seçki, Avrupa peyzaj resminin önemli temsilcilerini tek çatı altında toplanırken Eugéne Boudin'den Jean-Baptiste- Camille Corot'a, Maurice de Vlaminck'ten, Francis Picabia'ya, Henri Lebasque'tan Hippolyte Camille Delpy'e kadar 70 önemli ressamın 88 eseri yer aldı. 

Sergi açılışında konuşan Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, "Neden su? Çünkü odalardan çıkıp dışarıda tasvire başladığınız zaman su çekici bir şey; sudan, denizden, gölden, deniz kenarından, nehir kenarından, göl kenarından etkileniyoruz. Su, hayat ama aynı zamanda güzellik. Benim mesleğim deniz üzerine olduğu ve çocukluğum da deniz kenarında geçtiği için denizle, suyla ilgili konulara hep özendim. Arkas Sanat Merkezi ile bu serüvene 6 yıl önce başladık. Her yıl üç ayrı tema ile sergiler gerçekleştiriyoruz. Vasarely'nin ardından bu kez Su Manzaları Seçkisini ziyarete açtık" dedi. 

Sergi ile ilgili bilgi veren Arkas Sanat Merkezi Sanat Danışmanı Müjde Unustası da "Bu sergiyi Arkas Koleksiyonu'nun çeşitliliğini zenginliğini göstermek üzere yaptık. Arkas Koleksiyonu'nda peyzajlar çok ciddi yer tutuyor ve peyzaj reminde de su vazgeçilmez temalardan bir tanesi. Sergimizi ayrı temalara göre odalara ayırdık. Her odanın içerisine limanlar, nehirler göller gibi farklı küçük temalar oluşturduk. Her br odada farklı sanat akımlarına ait aynı akımların çok farklı yansımalarını göreceksiniz" diye konuştu. 

Serginin küratörü Jean Luc Maeso ise "Arkas Koleksiyonu'ndan seçilmiş bir dizi resim olan Su Manzaraları Sergisi, sadece suyun çeşitli yönlerini değil aynı zamanda resimde devrim yataran estetik trendleri de hatırlatıyor. Burada Barbizon Okulu'nun çeşitli uluslarından kaçınılmaz temsilcileri ve ruhları sergileniyor. Buradaki sanatçılar sanat tarihinin Paris, Akdeniz kıyılarındaki,Venedik'teki, Alplerdeki çeşitli hareketlerle beslendiği belirli bir zamanda bir araya geldiler. Sıklıkla aynı yerlere uğradılar. Her biri kendi duyarlılığıyla ne algıladığını göstermek için sorguladı. Bu serginin amacı, çevre, deniz, meteoroloji, limanlar, sahiller, sulak alanlar, uçurumlar, kayalar, nehirler, göller köprüler ve kanallar aracılığıyla bu sorunun altını çizmek" dedi. 

Fotoğraf Galerisi
YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bu kermes çocukların geleceği için

Coşkulu Bahar Festivali

Bu konser Çocuk acil ve yoğun bakım için

Birinci Yılda 14 yeni üye

Soylu’ya Vefa Gecesi

Tağıl, Gabon Fahri Konsolosu

Arşiv