Asgari Ücretin Artışı Piyasayı Canlandıracaktır

EGİAD Ege Genç İşadamları Derneği Başkanı Aydın Buğra İlter, Yüzde 26'lık asgari ücret artışının açlık sınırının üstüne çıkması ve durgun iç piyasayı canlandırması açısından olumlu bir gelişme olduğunu kaydetti.

  • 0
  • 351
Asgari Ücretin Artışı Piyasayı Canlandıracaktır
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

EGİAD Ege Genç İşadamları Derneği Başkanı Aydın Buğra İlter, Yüzde 26'lık asgari ücret artışının açlık sınırının üstüne çıkması ve durgun iç piyasayı canlandırması açısından olumlu bir gelişme olduğunu kaydetti. İlter, bu olumlu gelişmenin eli sürekli taşın altında olan iş dünyasının belini bükememesi için vergi indirimi ile desteklenmesi gerektiğinin de altını çizdi.
 
2018’in birçok açıdan Türkiye ekonomisi için sıkıntılı bir yıl olarak geçtiğini hatırlatan İlter, “Döviz kurlarında büyük hareketlerin yaşandığı, enflasyonda hızlı bir yükselişin olduğu, yabancı sermaye girişinin azaldığı, iç talebin daralıp işsizliğin artmaya başladığı zorlu bir yılı geride bırakmaktayız. Yılın son günlerinde çalışanlar için yüzde 26’lık bir artış söz konusu oldu. Açlık sınırının 2000 TL’ye dayandığını düşünürsek skala sınırda da olsa yakalanmıştır.

Dar gelirlilerin ücretlerine yapılan artışların doğrudan ekonomiye geri döneceğine işaret eden İlter, üretim gücüne sahip işverenin de iş ve yatırım yapma iştahını destekleyecek teşviklere ihtiyaç olduğuna da dikkat çekti. EGİAD Başkanı Aydın Buğra İlter, “2020 TL'ye artırılan asgari ücretin işverene maliyeti 3000 TL olacak. İş dünyası olarak bizim ortak teklifimiz asgari ücretin artırılması ama vergiden muaf tutulması yönündedir. Yapılan asgari ücret artışının istihdama olumsuz etki etmemesini, işverene ilave teşviklerin gerçekleştirilmesini ümit ediyoruz” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çevreci yatırımlarıyla Avrupa yeşil mutabakata uyumu arttırıyor

Milyonlarca kiraz ağacı ihracat rekoru kırmak için 1 hafta önceden meyvelerini verdi

ultani çekirdeksiz kuru üzümünün ihraç fiyatı dolar bazında yüzde 29 arttı

Hem Gemilerini Hem Filosunu Büyütüyor

Tarımsal üretimin stratejik önemi artıyor

Mart ayında hız kesti

Arşiv