Aslan: “Hotar, D.E.Ü. nakış gibi işleyerek yüceltecek’’  

Ege Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan Prof.Dr. Nükhet Hotar’ ı makamında ziyaret etti.

  • 0
  • 449
Aslan: “Hotar, D.E.Ü. nakış gibi işleyerek yüceltecek’’  
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan Prof.Dr. Nükhet Hotar’ ı makamında ziyaret etti. Hotar’a görevinde başarılar dileyen Aslan Dokuz Eylül Üniversitesi’nin İzmir’in hazinesi olduğunu belirterek “Sayın Hotar hazinemizi nakış işler gibi işleyerek  yüceltecek. En güzel seviyeye getirecek en doğru kişidir. Tüm desteğimizle yanında ve arkasındayız” dedi.

Dokuz Eylül Üniversitesi rektörlük Binası’nda gerçekleşen ziyarette  Ege Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan  DEÜ Rektör’ü Hotar’ın yeni görevinde  de başarılı olacağına inancının tam olduğunu dile getirdi. Hotar’ın yıllar boyu sürdürdüğü başarılı grafiğinin ardından üniversite rektörlüğü görevinde ustalık dönemini ifa edeceğini belirten Aslan “Prof. Dr. Hotar; akademik kariyerinin yanında 4 dönem İzmir Milletvekili, 14 yıl süreyle de AK Parti Genel Başkan Yardımcısı olarak parlamento ve siyasal yaşamında etkileyici ve belirleyici bir konumda başarılarıyla öne çıktı. Prof. Dr. Hotar politikacı kimliğiyle siyasi yelpazenin ve toplumun her kesimiyle iletişim kanallarını açık tutmuş, ötekileştirici, dışlayıcı değil; tam tersine kucaklayıcı ve kapsayıcı bir siyaset anlayışını politik yaşamına eksen yapmıştır” dedi.

“DESTEĞİMİZ SÜRECEK’’
Hotar’ın DEÜ’ yü şahlandıracak atılımlarla bugünden daha iyi bir konuma taşımak için en doğru seçim olduğunu da vurgulayan Aslan “ Sayın Hotar Türkiye’nin en saygın üniversitelerinden olan 9 Eylül Üniversitesin de son 2 yıldır  belirsizlik sürecinin sona ermesiyle bir anlamda, hasar gören, travma yaşayan üniversitede yeni bir onarım ve uyum sürecini başlatacaktır. Üniversite; toplumun uygarlığa, aydınlığa, demokrasiye, bilimsel özerkliğe ve özgürlüğe açılan kapısıdır. Üniversite-sanayi, üniversite-toplum ilişkisi; ülkemizin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişmesinde önemli bir etkiye sahiptir. Bir bakıma; üniversite, toplumun denizci feneri olarak topluma yön verir ve öncülük yapar. Kendisi siyaset ve bilim insanı olmanın yanında; demokrat, sivil, özgürlükçü bir kişiliği ile de öne çıkmaktadır. Biz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kendisinin yanında olacak ve destekleyeceğiz. Tıpkı onun da bize sürdürdüğü desteği gibi” şeklinde konuştu.

Rektör Prof Dr Hotar ziyaret nedeniyle Başkan Aslan’a teşekkür etti. Ege Koop’un başarı ile tamamladığı projelerle İzmir’ in planlı kentleşmesinde çok ciddi katkı sağladığını belirtti.

Prof.Dr. Hotar  devam eden projeler ile ilgili bilgi alarak ” üniversitedeki yoğunluk azaldıktan sonra Ege Koop ile tekrar bir araya gelerek güç birliği yapmaktan mutluluk duyacağını’’ söyledi. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv