Atatürk, Anıtkabir ve 6 bin Selçuklu’nun fotoğrafı kaldırıldı

  • 0
  • 723
Yazı Boyutu:

Selçuk halkının Anıtkabirönünde çekilmiş fotoğrafından oluşan dev pankart, şikayet üzerine İlçe SeçimKurulu tarafından kaldırıldı.  

Selçuk Belediyesi’nin 10 Kasım 2012’de düzenlediğiziyarete katılan 6 bin Selçuklu’nun Anıtkabir önünde çekilen fotoğrafındanoluşan dev pankart, İstiklal Marşı’nın kabul yıldönümü ve Çanakkale ŞehitleriniAnma haftası kapsamında Selçuk İstasyon Meydanı’na bakan binaya asılmıştı.Önceki gün yapılan başvuru sonrası İlçe Seçim Kurulu tarafından alınan karargereği Atatürk, Anıtkabir ve 6 bin Selçuklu’nun fotoğrafının bulunduğu devpankart görevlilerce kaldırıldı. Pankartın siyasi içerik taşımadığını, hattaüzerinde belediyenin logosu ve kendi isminin bile bulunmadığını savunan SelçukBelediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, pankartın 30 Mart akşamı layık olduğu yereyeniden asılacağını söyledi.

Çok sayıda Selçuklu ile birlikte pankartın indirilmesiiçin alınan kararın uygulanmasını İstasyon Meydanı’nda izleyen Selçuk BelediyeBaşkanı Hüseyin Vefa Ülgür, “İstiklal Marşı’nın kabul yıldönümü ve ÇanakkaleŞehitlerini Anma haftası kapsamında 6 bin Selçuklunun Anıtkabir ziyaretindeçekilmiş bu fotoğrafı buraya astık. Adalet ve Kalkınma Partililer, adaletsizinsanlar, başbakanlarından ilçe başkanlarına kadar hukuku katledenler, ilçeseçim kuruluna iki gündür çeşitli baskılar yaparak bu pankartın buradanindirilmesi konusunda karar çıkardılar. Burada hiçbir siyasi ibare yoktur.Burada Selçuk Belediyesi’nin amblemi yoktur. Burada Selçuk Belediye Başkanı’nınadı yoktur. Buradan bu kararı aldıranları Atatürk’e, Anıtkabir’e, Anıtkabir’egiden 6 bin Selçukluya tahammülü olmayanları Selçuk halkına havale ediyorum. Budurumu yaratanları kınıyorum” dedi.

Pankartın sökülmesini üzülerek izleyen Selçuk halkı,durumu İstiklal Marşı’nı okuyarak protesto etti. Selçuk Belediye BaşkanıHüseyin Vefa Ülgür de, “Bu pankartı 30 Mart akşamı yeniden layık olduğu bumeydana asacağız” dedi.

İlçe seçim Kurulu tarafından alınan karar sonrasıindirilen Atatürk, Anıtkabir ve 6 bin Selçuklu’nun bulunduğu dev pankartın hiçbir siyasi içerik barındırmamasına rağmen kaldırılmasının adil olmadığını dasavunan Başkan Ülgür, “AKP İlçe teşkilatının başvurusu üzerine o fotoğrafıindirdik. Ancak Adalet ve Kalkınma Partisi’nin ilçe binasında Başbakan TayyipErdoğan ile birlikte Atatürklü, bayraklı çelik bir levha var. Yine aynı binadaAKP Belediye Başkan Adayı ve AKP amblemlerinin olduğu, arkasında ellerinde Türkbayraklı insanların olduğu başka bir fotoğraf var. Üstelik üzerinde Adalet veKalkınma Partisi’nin amblemi var. Siyasi propaganda amacı taşıyan bu afişlerdururken, belediyemizin İstiklal Marşı’nın kabul yıldönümü ve ÇanakkaleŞehitlerini Anma haftası nedeniyle astığı ve hiçbir siyasi propaganda amacıbulunmayan pankartı kaldırıldı. Bununla ilgili biz de şikayette bulunuyoruz”dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv