Atatürk Kitaplığı vatandaşların uğrak yeri

  • 0
  • 840
Yazı Boyutu:

Bornova Belediyesi’ninilçeye kazandırdığı en önemli değerlerden biri de Atatürk Kitaplığı oldu.Restorasyonu yapılıp, hizmete açıldığı günden bugüne binlerce Bornovalınınyararlandığı Kitaplık, içerisinde yer aldığı tarihi bina ile de dikkat çekiyor

 
2012 yılı Kasım Ayı’ndatamamlanan restorasyonun ardından yeniden hizmete açılan Bornova BelediyesiAtatürk Kitaplığı, yenilenen haliyle Bornovalıların uğrak yerlerinden birioldu. Kısa sürede üye sayısı bini bulan Kitaplık, insanların bilgisayarbaşından kalkamadığı günümüzde, Bornovalılara kütüphane kültürünü yenidenhatırlattı. 10 ay içerisinde üyeler tarafından 3 bin 500 kitap alındı, okunduve geri getirildi. Kitaplığa gelen ziyaretçi sayısının günlük ortalaması ise100 civarında.
 
Pazar hariç her gün açık
İkametgah belgesi, kimlikfotokopisi ve bir fotoğrafla yapılan başvuru ile üye olunan Kitaplık’tan dahaçok ev hanımları, öğrenciler ve emeklilerin yararlanıyor olması dikkat çekiyor.Vatandaşlar, 10 gün süresince iki kitabın ödünç alınabildiği Tarihi Kitaplıkta,günlük gazeteleri de okuyabiliyor. Pazar günleri hariç her gün 08.30-17.30saatleri arasında açık olan Atatürk Kitaplığı’nda ikisi yetişkin, biri çocuklariçin olmak üzere okuma salonları bulunuyor.
 
Bugüne kadar vatandaşların 2bin kitap ile katkı koyduğu Atatürk Kitaplığı’na ansiklopedi hariç, derskitapları dahil her türlü bağış kabul ediliyor. Değerlendirmeye alınankitaplardan bazıları yine Bornova Belediyesi’ne bağlı olan Naldöken veÇamdibi’nde kitaplıklar ile ihtiyaç duyan köy okullarına gönderiliyor.
 
Mimarisi de gözkamaştırıyor  
Restorasyonu tamamlanarakyenilenen haliyle Bornova halkının hizmetine sunulan Atatürk Kitaplığı,mimarisiyle de göz kamaştırıyor. 1880 yılında inşa edilen ve Belhomme Eviolarak da bilinen bina, bu yönüyle de dikkat çekiyor. Bazı vatandaşlar, sadecetarihi yapıyı gezip görmek ve fotoğraf çekmek için bile Atatürk Kitaplığı’nageliyor.
 
Eylül Ayı MeclisToplantısı’nda aldıkları kararla yeni kuracakları üç müdürlükten birininKütüphane Müdürlüğü olacağını hatırlatan Bornova Belediye Başkanı Kamil OkyaySındır, ‘‘Böylece hem Atatürk Kitaplığı, hem de diğer kitaplıklarımızı daha dagenişletme ve geliştirme imkanı bulacağız. Bu anlamda vatandaşlarımız hembağışlarını, hem de kitaplıklarımızdan yararlanmalarını bekliyoruz’’ dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Çelikkaya ailesinin acı günü

İlk tadıma tam not

Kınık'ta Coşkulu kutlama

Arşiv