Ayakkabı Kış Fuarı devam ediyor

  • 0
  • 1.423
Yazı Boyutu:

Ayakkabı sektöründeki yenilikleri ve gelecek sezon trendini bir arada görme olanağı sunan ve kurulan ticari bağlantılarla sektöre büyük ivme kazandıran Ayakkabı Kış Fuarı devam ediyor.15 Haziran 2014 Pazar günü sona erecek fuar, sadece profesyonel ziyaretçiye açık olarak düzenlendi.

İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri Tic. A.Ş. (İZFAŞ),Yaz ve Kış olmak üzere yılda iki kez düzenlediği İzmir Ayakkabı, Çanta ve Aksesuarları Fuarlarını, İzmir Ayakkabıcılar OdasıEge Ayakkabı Sanayicileri Derneği (EGEAYSAD), Ankara Ayakkabıcılar Odası ve sektör temsilcilerinin destekleri ile organize ediyor.
Ayakkabı Kış – Ayakkabı, Çanta ve Aksesuarları Fuarı, 10.00 – 19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

2015 Kışı Çok Renkli Geçecek
12 Haziran Perşembe günü kapılarını otuz altıncı kez açan, 2014 Sonbahar / 2015 Kış modellerinin sergilendiği Ayakkabı Kış Fuarı’nda rengarenk bot ve çizmeler dikkat çekiyor.

114 firmanın katıldığı Ayakkabı Kış Fuarı’nda; Ankara, Balıkesir, Bursa, Denizli, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Konya, Manisa, Trabzon’dan katılan firmalar, bay-bayan-çocuk ayakkabı, bot, çizme, çanta, bavul, cüzdan ve kemerlerin gelecek sezon modellerini ilk kez fuarda sergiliyor.

2015 Kış mevsiminde klasik renklerden çıkan spor ayakkabılar, pembe, sarı, turuncu, yeşil, fuşya ve mavi renklerde vitrinlerde olacak. Spor pop tarzı, önümüzdeki sezonda revaçta olan modeller arasında yer alıyor. Pastel renklerin tercih edildiği çocuk ayakkabılarında ökçeli abiye modelleri dikkat çekiyor. Popülerliği artan eva taban erkek ayakkabılarında ise bordo, lacivert, taba renkleri hakim. Bayan çizmelerinde özellikle yeşil, kırmızı, lacivert süet çizmeler ön plana çıkarken, leopar desenli botlar çok moda olacak.

İş Bağlantıları Kuruldu
Fuar yapılan iş bağlantıları ile sektörün yüzünü güldürüyor. Konaklaması İZFAŞ tarafından karşılanan Cezayir, Filistin, Irak, İsrail, Kosova, Libya, Romanya,  Ürdün, Yemen ve Yunanistan alım heyetlerinin yanı sıra fuar için Ankara, Akhisar, Denizli, Kütahya, Konya’dan özel otobüs kaldırılıyor.Ayakkabı Kış Fuarı, ilk gün 15 ülkeden ve Türkiye’nin 42 ilinden gelen profesyonel ziyaretçisiyle sektörü memnun ederken; ziyaretçi sayısının hafta sonu artması bekleniyor.

Müze İlgi Gördü
İzmir Ayakkabıcılar Odası bünyesinde faaliyetini sürdüren İzmir Ayakkabıcılık Mesleki Eğitim Merkezi binasında yer alan, Türkiye’nin ilk Ayakkabı Müzesi, İzmir Ayakkabı, Çanta ve Aksesuarları Fuarı’nda sergileniyor.Günümüzde kullanılmayan tahta çiviler, geçmişte kullanılmış kaçaburuk, ıstaka, filo bıçağı, katoki, parmaklık, dolgu mumları gibi birçok el aletlerinin yer aldığı sergide; 1910 yılında elde imal edilmiş çizme, 150 yıllık makine ve el aletleri, Metelik, Osmanlı Postalı, Tokalı Yemeni, Çarık Ayakkabı Saray Terliği ve Efe Çizmeleriyle, orijinal haliyle yapılan ayakkabılar ve Harry Potter filmlerinde kullanılan Osmanlı Çarığı ilgi görüyor.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Optic World İzmir Fuarı kapılarını açtı

İzmir’in “gözü” bu fuarda olacak

Kapılarını rekorla kapattı

AGROEXPO’ya ziyaret

19.Agroexpo Açıldı

5 Gün Sonra Açılıyor

Arşiv