Ayakkabı modasına İzmir damgası

  • 0
  • 1.132
Ayakkabı modasına İzmir damgası
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Tasarım kenti olma yolunda önemli adımlarla ilerleyen İzmir'de, Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen SHOEXPO-İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı kapsamında “Uluslararası Ayakkabı Tasarım Yarışması” gerçekleşti. 64 genç tasarımcının 138 tasarımıyla katıldığı yarışmada erkek kategorisinde İzmir'den Yiğit İldeş, kadın kategorisinde ise İstanbul'dan Hazal Karaşah "Yılın Başarılı Ayakkabı Tasarımcısı" seçildi. Ödül töreninin ardından ünlü modacı Hakan Akkaya “Siyah Cazibe” koleksiyonu ile moda severlere görsel bir şölen yaşattı. 
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen SHOEXPO- 39. İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı, kentte ayrı bir coşku yarattı.  34 ülkeden 300'ün üzerinde yabancı alıcının konuk olduğu fuarda ayrıca bu yıl ilk kez "Uluslararası Ayakkabı Tasarım Yarışması" düzenlendi. Sektöre genç ve yeni tasarımcılar kazandırmayı hedefleyen yarışmaya Azerbaycan, İran ve Karadağ ile yurtiçinden başta İzmir olmak üzere İstanbul, Ankara ve Konya'dan 64 tasarımcı 138 tasarımı ile katıldı.
 
İzmir en büyüğü olacak
Fuar İzmir'de düzenlenen gecenin açılış konuşmasını yapan Ege Ayakkabı Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Cihan, SHOEXPO'ya bu yıl 320 yabancının geldiğini belirterek, "Bu,  fuarın uluslararası platformda önemli bir payı olduğunu kanıtladı. Geçtiğimiz yıl 186 yabancı misafir ağırlamıştık. Bir sonraki fuarda bu sayı 300'e ulaşacak demiştik. 320 gurur verici bir  rakam. Bir sonraki organizasyonumuz için yeni bir hedef belirledik. Hedefimiz 500 yabancı.  Bugüne kadar Türkiye'de yapılan ayakkabı fuarları içinde en büyük yabancı müşteriye ulaşacağız.  Dış basının, yabancı müşterilerin bize gösterdiği ilgiden son derece mutluyuz. Neredeyse ilk gün sipariş almayan firma yok. Emin adımlarla yolumuza devam ediyoruz. Başta İzmir Büyükşehir belediyesi ve İZFAŞ olmak üzere, İzmir Ticaret Odası'na ve fuara emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.
 
Başkan Kocaoğlu'na teşekkür
İzmir Ayakkabıcılar Odası Başkanı Yalçın Ata ise, "İzmir fuarlar şehridir. Fuarlar bir çok ilde düzenlenir ancak İzmir'in ayrı bir özelliği var.  İzmir'de fuarları Büyükşehir  Belediyesi düzenler.  Eski fuar alanının yetersiz olduğunu gören İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı  Aziz Kocaoğlu, modern,  şehrin her açıdan güzel yerinde,  mimarisi ve  büyüklüğü ile gurur duyulacak Fuar İzmir'i İzmirliler'e kazandırmıştır Kendisine yürekten teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
 
Genç yetenekler keşfedildi
Kadın ve erkek kategorilerinde ilk elemeyi geçen 10'ar tasarım, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da katıldığı gala gecesinde jüri karşısına çıktı.  Fuar İzmir'de düzenlenen gecede tasarımlarını ayakkabıya dönüştürerek izleyicilere sunan genç tasarımcılar birincilik ödülünü almak için rekabet etti. "Ege Rüyası" temalı yarışmada erkek kategorisinde Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Moda Aksesuarları Bölümü'nden  Yiğit İldeş,  kadın kategorisinde ise İstanbul Teknik Üniversitesi'nden Hazal Karaşah "Yılın Başarılı Ayakkabı Tasarımcısı" unvanı ile 5'er bin Euro ödül kazandı. Birinci seçilen genç tasarımcılar ödüllerini  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun elinden aldı.
Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Öznur Enes'in jüri başkanlığında,  Modacı Hakkan Akkaya, Dokuz Eylül Üniversitesi Tekstil Müahendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ender Bulgun, Lif sanatçısı Sühandan Özay Demirkan, Tasarımcı Belgin Vehbi, Boyner Satınalma Yöneticisi Hayrullah Çulha ve Tasarımcı Gökhan Talay, 138 tasarım arasından birincileri belirledi.
 
Ünlü modacıdan nefes kesen koleksiyon
"Uluslararası Ayakkabı Tasarım Yarışması" ödül gecesinde modanın dahi çocuğu Hakan Akkaya, 25 tasarımdan oluşan "Siyah Cazibe" koleksiyonu ile modaseverlerin karşısına çıktı. Rönasans Ajans mankenlerinin sunduğu defile büyük ilgi gördü. Akkaya,  SHOEXPO için özel olarak hazırladığı tasarımını da ilk kez fuarda görücüye çıkardı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Vicdanım rahat, kafayı yastığa koyduğumda huzurla uyuyacağım

İGC halkın haber alma hakkının teminatı

Kardeşlik köprüsü, ‘Hatay Basın Merkezi' ile yaşayacak

İzmir’e bir onur daha…

Folkart'dan ilk Sürdürülebilirlik Raporu

İzmir’e 4 yeni fabrika, 4 yeni Cumhuriyet kalesi kazandırdık

Arşiv