AYAKKABIDA TASARIMIN İZİ…

  • 0
  • 827
AYAKKABIDA TASARIMIN İZİ…
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen Shoexpo – İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı kapsamında ilk kez “Uluslararası Ayakkabı Tasarım Yarışması” düzenleniyor. Sektörün genç yeteneklerini gün ışığına çıkaracak olan yarışmanın ilk tanıtımı, Shoexpo - 38. İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı’nda yapıldı.
 
17 Eylül’e kadar devam edecek olan Shoexpo Fuarı, sadece profesyonel ziyaretçiye yönelik olarak fuarizmir’de düzenleniyor. 127 firmanın yer aldığı fuarda, 2016 yılının en yeni model ayakkabı, çanta ve aksesuarları sergileniyor.
 
Son Başvuru:  18 Ocak 2016
Shoexpo Fuarı kapsamında ilk kez düzenlenen “Uluslararası Ayakkabı Tasarım Yarışması” kadın ve erkek ayakkabısı olmak üzere 2 kategoride organize ediliyor.  Başvuruların 18 Ocak 2016 tarihinde sona ereceği yarışmanın finalist isimleri, 25 Ocak’ta ilan edilecek. Finalist isimler, 9 Mart’ta final jürisinin toplanması için heyecanlı bir bekleyişin içine girecekler. “Uluslararası Ayakkabı Tasarım Yarışması”nın ödül töreni, 10 Mart 2016 tarihinde Shoexpo Fuarı’nda gerçekleştirilecek.
 
İlk jüri elemesi sonucu her iki kategoride 10’ar tasarımcı ilk aşamayı geçerek final aşamasına katılmaya hak kazanacak. Final aşamasında tasarımcılar, koleksiyonları içerisindeki tasarımlarından seçecekleri ayakkabı tasarımını bir çift üreterek, Final Jürisi’nin karşısına çıkacak. Her iki kategoride yarışan tasarımcılardan jüri tarafından en yüksek puan alan tasarımcılar, her bir kategoride 5’er bin Euro ödülün yanı sıra “Yılın En Başarılı Ayakkabı Tasarımcısı” unvanı ile ödüllendirilecek.
 
“Uluslararası Ayakkabı Tasarım Yarışması”nda tasarımlar değerlendirilirken yaratıcılık, yenilikçilik, uygulanabilirlik, ergonomi ve konsepte uygunluk göz önüne alınacak. “Kadın Ayakkabısı” ve Erkek Ayakkabısı” kategorilerinde düzenlenen yarışmanın en ilgi çekici koşulu ise moda sektöründe tanınmamış olmak.
 
Tasarım alanında eğitim veren kurumlarda öğrenci ya da bu kurumlardan mezun olan, 18 yaşını doldurmuş, moda sektöründe tanınmış bir isim veya marka olmayan, sektöre yönelik ürünlerle ilgili kendi adına kayıtlı bir iş yerine sahip olmayan ve sektör ile ilgili bir kurum ya da kuruluşta eğitimci olmayan herkes yarışmaya katılabilir.
 
Tema: Ege Rüyası
Uluslararası katılıma açık olan yarışma “Ege Rüyası” temasıyla düzenlenecek.  Ege’nin masalsı coğrafi oluşumundan, bitki örtüsüne, mavi ve yeşil arasındaki şiirsel buluşmasından, yüzyıllardan beri sahibi olduğu kültürlerin kendine özgü tadından, dokusundan, yaşantısından dokunuşların şimdi ile gelecek arasında yer aldığı bir ayakkabı koleksiyonu yarışmacılar tarafından yapılmayı bekliyor.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Tarım Fuarındaki hedefler katlandı

Marble İzmir 29’uncu kez açıldı

Tarım fuarı üreticinin ayağına gidiyor

Optic World İzmir Fuarı kapılarını açtı

İzmir’in “gözü” bu fuarda olacak

Kapılarını rekorla kapattı

Arşiv