Aynı kararlılıkla mücadeleye devam

Karabağlar Kent Konseyi Olağan Genel Kurulu’nda konuşan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, yaklaşan Cumhuriyet Bayramı öncesi önemli mesajlar verdi. Cumhuriyetin sıkıntılı günlerden geçtiğini hatırlatan Başkan Selvitopu, dayanışma çağrısında bulundu ve “Bunu aşacak, atlatacak olan bizleriz. Onun için birlik olmalı, kol kola olmalı, güç olmalıyız. Her şey ülkemiz, Cumhuriyet,  Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları için. Aynı kararlılıkla mücadeleye devam etmeliyiz” dedi.

  • 0
  • 527
Aynı kararlılıkla mücadeleye devam
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Karabağlar Kent Konseyi Olağan Genel Kurulu’nda konuşan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, yaklaşan Cumhuriyet Bayramı öncesi önemli mesajlar verdi. Cumhuriyetin sıkıntılı günlerden geçtiğini hatırlatan Başkan Selvitopu, dayanışma çağrısında bulundu ve “Bunu aşacak, atlatacak olan bizleriz. Onun için birlik olmalı, kol kola olmalı, güç olmalıyız. Her şey ülkemiz, Cumhuriyet,  Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları için. Aynı kararlılıkla mücadeleye devam etmeliyiz” dedi. Selvitopu ayrıca, 28 Ekim’de Saat 19.30’da Üçkuyular F. Altay Metro Durağı’ndan, Üçyol Uğur Mumcu Parkı’na yapacakları “Cumhuriyet Yürüyüşü”ne tüm halkı davet etti.

Karabağlar Kent Konseyi’nin şeffaflık ve hesap verilebilirlik ilkesiyle 6 ayda bir yaptığı “8. Olağan Genel Kurulu” Bozyaka Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Toplantıya Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun yanı sıra, Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık ve yürütme kurulu üyeleri, konsey meclis başkanları, belediye meclis üyeleri ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri de katıldı. Olağan Genel Kurulda ilk konuşmayı Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık yaptı.  Her 6 aylık süre içerisinde yapmış oldukları çalışmaları bir sunum ile anlatan Seniye Nazik Işık, katılımcılığı artırmak ve açıklık ilkesini sağlamak için 6 ayda bir bu sunumları yapmanın önemine değindi. Işık ayrıca,  tüm çalışmalarına katılan Başkan Selvitopu’na da teşekkür etti.

Kent konseyinin gün geçtikçe daha kurumsal bir yapıya oturduğunu belirten Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ise, bunda kent konseyi üyelerinin katkılarının büyük olduğunu vurguladı ve gönüllülük işi yaptıklarından dolayı da kent konseyine teşekkür etti.

 “Cumhuriyet Yürüyüşü”ne davet
Konuşmasında Cumhuriyete ilişkin de önemli mesajlar veren Başkan Selvitopu, ülkemizin zor günlerden geçtiğini ve Cumhuriyetin sadece 29 Ekim’e sığdırılacak bir hafta olmadığını belirterek şunları söyledi: “Bu hafta Cumhuriyet Haftası. Her günü bir bayram gibi kutlamalıyız. Cumhuriyet sıkıntılı günler geçiriyor. Bunu aşacak atlatacak olan bizleriz. Bu da bizim verdiğimiz mücadele ile atlatılabilir. Onun için birlik olmalı,  kol kola olmalıyız. Güç olmalıyız. Emperyalizmin dünyadaki korktuğu güç, örgütlü güçtür. Bu güç ortaya çıktığında oraya sığınanlar siner. Biz de bunu sağlamalıyız. Her şey ülkemiz, Cumhuriyet ve Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları için. Onların verdiği kararlılıkla bizler mücadele etmeliyiz. Ne kadar zorluk olursa olsun bu kararlılığı sürdürmemiz gerekir. Biz de 28 Ekim Cuma günü Saat: 19.30’da düzenleyeceğimiz yürüyüşe katılıp Cumhuriyeti hep birlikte haykırmalıyız”

Tam kadro katılacaklar
Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık da 28 Ekim gecesi düzenlenecek olan Cumhuriyet Yürüyüşü’ne Kent Konseyi olarak tam kadro katılacaklarını sözlerine ekledi. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Vicdanım rahat, kafayı yastığa koyduğumda huzurla uyuyacağım

İGC halkın haber alma hakkının teminatı

Kardeşlik köprüsü, ‘Hatay Basın Merkezi' ile yaşayacak

İzmir’e bir onur daha…

Folkart'dan ilk Sürdürülebilirlik Raporu

İzmir’e 4 yeni fabrika, 4 yeni Cumhuriyet kalesi kazandırdık

Arşiv