Bademler Köy Tiyatrosu İzgü ile sahnede

Türkiye’nin ilk köy tiyatrosu, perdelerini bu sezonun ikinci oyununu Muzaffer İzgü ile açtı.

  • 0
  • 614
Bademler Köy Tiyatrosu İzgü ile sahnede
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Türkiye’nin ilk köy tiyatrosu, perdelerini bu sezonun ikinci oyununu Muzaffer İzgü ile açtı. Duayen yazar Muzaffer İzgü’nün, CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel ve Yazar Şair Hüseyin Yurttaşı’ın da izlediği oyunun galası Urla Bademler Köy Tiyatrosunda yapıldı.
Muzaffer İzgü’nün yazdığı “Lütfen Kızımla Evlenir misin?”  adlı komedi oyunun yönetmenliğini Eylem Yaman Şen, Yönetmen Yardımcılığını Berivan Aslan, Sahne Amirliğini Anıl Kuran üstlenmiş. Oyun boyunca kahkahayla ile izlenen piyesin oyunculuklarını Damla Söylemez, Eda Şen, Emrah Kurtoğlu, Umut Söylemez ve Seyfettin Şen yer alıyor.
İzmir’li Usta Yazar Muzaffer İzgü gala gecesinde “ bu oyunu hem devlet tiyatrosu, hem de Kenter tiyatrosu iki yıl oynadı. Onlara da buradan selam olsun. Ama bu oyun kadar sıcak oyun izlemedim. Hem oyuncu ekibine hem de Bademler Köylülerine çok teşekkür ederim. Beni mutlu ettiniz, onurlandırdınız” diye konuştu.
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel ise“ Muzaffer İzgü gibi usta bir hocamın oyununu Bademler’de izlemek ayrı bir onur ve güzellik. Oyunda hem çok güldük, hem çok duygulandık. Oyuncuları ve Bademler tiyatrosu oyuncuları her yıl bu duyguyu yaşatıyor. Bence bu oyun hem İzmir’in hem de Türkiye’nin bir çok yerine ulaşmalı ve oynanmalı. Bademler Köy Tiyatrosu’nun 85 yıllık ustalığı usta kalemle buluşmuş, bunu tüm İzmir ve Türkiye'ye ulaşmalı” diye konuştu.

Yıldız Kenter için oynadılar
Bademler Köy Tiyatro oyuncuları oyun sonun da “1950’lerden itibaren köyle tanışan, 1968 yılında Pembe Kadın filmiyle köylülerle sinemada birlikte olan, Türkiye’nin en büyük oyuncusu Yıldız Kenter, “Lütfen Kızımla Evlenir misiniz?” adlı bu oyunu 1995 yılında hem yönetmiş hem başrol oynamıştır. Kendisi rahatsızlığı nedeniyle aramızda değil. Ama biliyoruz ki Yıldız Kenter hep yüreği Bademler’le atıyor. Bu gala gecemizi Yıldız hocamıza gönderiyoruz” diyerek salonla birlikte alkışlandı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İşte şimdi bahar geldi

Çini sanatı, Türk-İslam kültüründe önemli bir yere sahip

Genç Sanatçılar sahnede

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

Arşiv