‘BAĞIMLI OLMA ÖZGÜR OL’ DANSI

  • 0
  • 928
‘BAĞIMLI OLMA ÖZGÜR OL’ DANSI
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

zmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Halk Dansları Kulübü, madde bağımlılığına dikkat çekmek için oynadı. Öğrenciler, danslarına ‘Memleketim’ şarkısı eşliğinde “Madde bağımlılığına hayır! Bağımlı olma, özgür ol” pankartıyla çıktı, Türkiye’nin geleceğine umut verdi.
Eğitmen Halis Altıntaş yönetiminde hazırlanan ve bin 3 yüzü aşkın seyircinin izlediği gösteride, İEÜ Halk Dansları sahneyi Dokuz Eylül Üniversitesi Anadolu’dan Esintiler Topluluğu, İzmir Folklor Araştırma Kurumu, İEÜ Ritim Kulübü ve Modern Dans Laboratuvarı ile paylaştı. Gecede, İEÜ Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen’e öğrenciler, desteklerinden dolayı plaket sundu. 11. Ekonomiden Kalbe, Kalpten Dansa başlıklı etkinlikte, İEÜ Halk Dansları Kulübü, Zeybek, Burdur, Antep, Karadeniz, Kafkas, Üsküp yörelerinden örnekler sunarken, oryantal, roman gösterileri de izleyenlere coşkulu dakikalar yaşattı.

‘Özgür ve Aydınlık Gelecek’
İEÜ Halk Dansları Kulübü Başkanı Ali Eren Aslan, danslarının ait oldukları kültürün değerlerini yansıttığını belirterek, gençleri madde bağımlılığından uzak durmaya çağırdı. Aslan, “Geleceğimizi özgür olursak, aydınlatırız. Bağımlılıklar ise biz gençleri, köleleştirir, bitirir. Tüm danslarımız, özgür bir gençlik ve aydınlık geleceğimiz için. Herkes için tüm bağımlılıklardan uzak, dansla dolu keyifli bir yaşam diliyorum” dedi. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Demir, A takımı ile bir araya geldi

Mine Piriştina son yolculuğuna uğurlandı

Türkiyeli Yazarlar Grubu’ndan Çiğli’ye ödül

Haftaya asfalt çalışmasıyla başladı

Dikili’de yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Arşiv