Bağımlılıktan kurtulmada aile önemli

  • 0
  • 765
Bağımlılıktan kurtulmada aile önemli
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi Madde Bağımlılığı Toksikoloji ve İlaç Bilimleri Enstitüsü tarafından ‘Madde Bağımlılığı Eğitici Eğitimi’ verildi. Eğitimde, bağımlılık yapıcı maddeler, genel tedavi ilkeleri, aile yaklaşımı, yasal konular ve tütün bağımlılığı konuları hakkında alanında uzman kişiler konuşma yaptı. 3 gün süren eğitimin son gününde aile yaklaşımı, yasal konular ve tütün bağımlılığı konusu anlatıldı. Uzman Psikolog Hande Çelikay, “ Bağımlı bireylerin ailelerine 6 hafta süren ücretsiz eğitimler veriyoruz. Türkiye’nin birçok yerinden aileler bu eğitimlere katılıyor. Eğitimler sonucunda aileler oldukça iyi ilerleme gösteriyorlar. Bağımlı bireylerin tekrar bağımlılıklarına dönme süreçlerini de ailenin tutumu çok etkiliyor. Birçok madde bağımlısının bu sayede bağımlılıklarına geri dönmeleri engellendi” dedi.

YARDIM ETMENİN CEZASI DAHA AĞIR
Yasal konular hakkında konuşan Prof. Dr. Hakan Coşkunol uyuşturucu kullananlara yardım edilmemesi gerektiğini söyledi. Prof. Dr. Coşkunol “Uyuşturucu kullanmanın 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası var. Kullanan tanıdıklarınızın kullanmasını engelleyemiyorsanız size ait olan yerlerde  madde kullanmalarına izin vermeyin. Bunun cezası 3 yıldan 7 yıla kadar oluyor” diye konuştu.

120 KİŞİ KATILDI
Eğitime Adalet Bakanlığı Denetimli Serbestlik Şube Müdürlükleri’nde çalışan sosyologlar, psikologlar, sosyal hizmet uzmanları, öğretmenlerin yanı sıra   Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı birimlerde çalışan askeri personeller ile  EÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren psikologların bulunduğu 120 kişi katıldı.  İZMİR (Ege Ajans/Nazan bedir-Sinem Acar-Ceren Ördü)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Mamografi Eşliğinde Biyopsi

Duygusal travma, ‘Kırık Kalp Sendromu’na neden olabilir!

63 yaşında yeni nefesine kavuştu!

Arşiv