Bahar geldi alerjiler başladı

  • 0
  • 587
Bahar geldi alerjiler başladı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Mevsimsel hastalıklar arasında başı çeken göz alerjileri, baharın gelmesiyle yeniden kendini göstermeye başladı.
Özellikle polenlerin ortaya çıkmasıyla, birlikte gözlerde kaşıntı, sulanma ve kızarıklıklara neden olan göz alerjisinin mağduru çocuklar ve ergenlik dönemindeki gençler oluyor.

Kaşkaloğlu Göz Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Murat Çağlayan, baharla birlikte gözlerde görülmeye başlayan alerjik vakaların nedeninin, bahar ve yaz aylarında havada oluşan toz partikülleri, polenler ile güneş olduğunu söyledi.
Tüm bu etkenlerin, gözün beyaz tabakasını örten ince zarda bulunan duyarlı hücreleri uyararak göz alerjisini ortaya çıkardığını kaydeden Çağlayan, alerjik durumun gözde sulanma, yanma, kızarıklık ve kaşıntı olarak kendini gösterdiğini dile getirdi.
Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Murat Çağlayan, alerjik belirtilerin en çok çiçek, çim ve ağaçlı ortamlarda görüldüğünü hatırlattı.

BASİT YÖNTEMLERLE KORUNMAK MÜMKÜN
Göz alerjisinden basit yöntemlerle korunmanın mümkün olduğunu vurgulayan Çağlayan, sorun yaşayanların tozlu ortamlardan uzak durmasını ve dışarı çıkarken şapka ve gözlük takmaları gerektiği bilgisini verdi.

Alerjiye maruz kalanların gözlerini kaşıyıp, ovuşturmamaları gerektiğinin altını çizen Op. Dr. Murat Çağlayan, “Ellerimiz genelde en kirli parçamız olduğundan enfeksiyona neden olur. Yine, kaşıma alerjinin semptomlarının daha kötüleşmesine yol açar. Böyle durumlarda en etkili yol, göze soğuk kompres yapmaktır. Bu şekilde gözlerimizdeki hem kaşıntıyı, hem de baskıyı azaltarak enfeksiyonun ilerlemesini de engelleriz” ifadesini kullandı.
 
DAMLALAR DOKTOR KONTROLÜNDE ALINMALI
Alerji tedavisinin genellikle damlalarla yapıldığını söyleyen Çağlayan, damla kullanacak hastaların bu damlaları mutlaka doktor kontrolünde almaları gerektiğine dikkat çekti.
 
İleri derecede enfeksiyonlarda kortizon içerikli damlalar kullanıldığını belirten Çağlayan damlaların, kullananlarda yan etkiler gösterebileceği uyarısında da bulundu.

Ailelerin, çocuklarında göz alerjisi olup olmadığı yönünde yaptırdıkları testlerin kesin sonuç vermediğini hatırlatan Op. Dr. Murat Çağlayan,  “Testler genelde bize doğru sonuçları vermez. O yüzden de ailelerin test yaptırmak yerine, çocuklarını kendilerinin gözlemlemelerini öneriyoruz. Alerji varsa zaten kendini belli edecektir” diye konuştu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Hayat Projesi ile hedefe tam isabet

Alfa kuşağının teknoloji alışkanları değişti

Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Akredite Edildi

Gürcü hasta robotik cerrahi teknolojisiyle şifa buldu

Şehir Hastanesi’nde Tüp Bebek Tedavisi

Eşrefpaşa’nın hidroterapi havuzlu sağlık hamlesi

Arşiv