Bahçeşehir Kolejinden LGS’de rekor başarı

Bahçeşehir Koleji Ölçme Değerlendirme Birimi, öğrencilerinin LGS’de geçen yıla oranla bu yıl başarılarını artırdıklarını açıkladı. Pandemi nedeniyle Mart ayından bu yana uzaktan eğitim sürecinde sınav hazırlıklarını yürüten öğrenciler, geçen yıla göre 600 bin fazladan adayın dahil olduğu sınava yapay zeka tabanlı kişiye özgü öğrenme platformuyla hazırlandı.

  • 0
  • 475
Bahçeşehir Kolejinden LGS’de rekor başarı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bahçeşehir Koleji Ölçme Değerlendirme Birimi, öğrencilerinin LGS’de geçen yıla oranla bu yıl başarılarını artırdıklarını açıkladı. Pandemi nedeniyle Mart ayından bu yana uzaktan eğitim sürecinde sınav hazırlıklarını yürüten öğrenciler, geçen yıla göre 600 bin fazladan adayın dahil olduğu sınava yapay zeka tabanlı kişiye özgü öğrenme platformuyla hazırlandı.

Metodbox ile uzaktan eğitim başarı getirdi
LGS başarılarının uzaktan eğitim süreciyle birlikte gözle görülür şekilde arttığını söyleyen Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ, bu başarının arkasında öğrencileri hedeflerine göre yönlendiren yapay zekâ tabanlı kişiye özgü öğrenim platformları Metodbox’un büyük payı olduğunu söyledi. Türkiye’de ve dünyada yapay zeka tabanlı uzaktan eğitim platformuna sahip ilk ve tek K12 eğitim kurumu olduklarını söyleyen Dağ sözlerine şöyle devam etti:

“Bahçeşehir Koleji olarak Ulusal Sınavlara Tam Hazırlık Sistemi’miz çerçevesinde LGS ve YKS’de her yıl çok başarılı sonuçlar elde ediyoruz. Her yıl hem bireysel hem toplam başarı yüzdemiz yüksek. Kişiye Özgü Öğretim Modeli’mizle öğrencilerin öğrenme hızlarına göre içerik sunuyoruz, çok yönlü gelişimi ve düşünme becerilerini artıran STEM+A eğitimiyle çok yönlü gelişim sağlıyoruz ve sınava yönelik yoğun hazırlık programını içeren Ulusal Sınavlara Tam Hazırlık Sistemleri’mizle öğrencilerimizi ulusal sınavlara tam hazır hale getiriyoruz. İki yıldan bu yana bu eğitim modellerimizi aktardığımız Metodbox uygulamamız başarıyı getirdi.”

 “Ulusal sınavlara hazırlıkta yeni bir dönem başlıyor olabilir.”
Tüm bu eğitim modellerini yapay zekâ ile destekleyen ve iki yıldan bu yana kullandıkları yapay zekâ tabanlı kişiye özgü öğrenim platformu Metodbox’un, uzaktan eğitime geçilmesiyle ikinci dönem itibarıyla öğrencilerin ana platformu haline geldiğini söyleyen Dağ, geçen yıla göre 600 bin öğrencinin fazladan girdiği bu yılki LGS’de ise öğrencilerin rekor bir başarı elde edeceğinin görüldüğünü söyledi. Genel Müdür Dağ, “Ölçme değerlendirme birimimiz, geçen yıla oranla da bu yıl tüm sorulara doğru cevap veren öğrenci sayımızın arttığını tespit etti. Yüz yüze eğitimde başarıyı getiren eğitim modellerinin Metodbox gibi uygulamalarla yapay zekâ ile buluşmasının ulusal sınavlara hazırlıkta yeni bir dönemi başlattığını gösteriyor. Önümüzdeki süreçte bizim başlattığımız bu uygulamanın benzerlerini dünya genelinde de ülkemizde de görebiliriz.” diye konuştu.

Kişiye Özgü Öğretim Modeliyle öğrenciye özel sınav hazırlık planı başarıyı getiriyor
Bahçeşehir Koleji on bir yıldan bu yana uyguladığı Kişiye Özgü Öğrenim Modeli (KÖM) ile her öğrenciye özel öğrenme stili ve öğrencinin öğrenme hızına göre öğrenme programı belirleniyor. Dağ, uzaktan eğitim sürecinin akademik başarıyı olumsuz etkileyeceği görüşünün aksine, on bir yıldan beri Bahçeşehir Kolejinde uygulanan KÖM’ün yapay zekâ teknolojisiyle birleştirilmesiyle bu başarının dikkat çekici şekilde arttığını söyledi. Sınavlarda başarıyı getiren bu sistemi yapay zekâ tabanlı Metodbox platformuna aktardıklarını söyleyen Dağ, hedef belirlendikten sonra Metodbox’ta yapay zekâ teknolojisiyle öğrencinin kazanım eksikliklerinin tam zamanlı olarak tespit edildiğini, öğrencinin platformda bulunan binlerce video, destek ve takviye içerikleriyle eksik olduğu kazanımları güçlendirdiğini belirtti.

STEM+A ile yaparak öğrenen ve dijital dünyanın içine doğan çocuklar yapay zekâ ile öğrenirken daha başarılı oluyor
Bahçeşehir Kolejinde 15 yıla yakındır uygulanan STEM+A eğitimi öğrencilere yaparak, yaşayarak öğrenme olanağı ve disiplinlerarası çalışma alışkanlığı kazandırıyor. Aynı zamanda STEM+A, düşünme becerilerini geliştiren bir sistem. STEM+A eğitimiyle adaptasyon becerilerini yükselten dijital dünyaya doğan çocuklar, uzaktan eğitime de kolayca adapte oluyor. Dünyadaki gelişmeleri yakından takip ettiklerini ve bu nedenle 21. Yüzyıl becerileri kazandıran STEM+A eğitimini getirdiklerini söyleyen Özlem Dağ, uzaktan eğitim sürecine de benzer bir vizyonla adaptasyon sağladıklarını söylüyor. Dağ, Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel’in on yıl önce öğretim için öğrencilerle bir çatının altında bir araya gelmenin şart olmadığı, internet ve teknolojik olanakların her yerden öğrenme ve iletişim imkânı sunacağı ifadesini hatırlatarak; “Kurucumuzun yıllar önce çizdiği vizyon doğrultusunda çalıştık. Uzaktan eğitim başlamadan iki yıl önce kullanmaya başladığımız bu sistem, dijital dünyanın içine doğan, bu şekilde öğrenen çocukların bu süreçte eğitimin de dijital olabileceğini fark etmelerini sağladı. Bu sayede derslere ve sürece olan ilgileri hep yüksek oldu. Özlem Dağ, uzaktan eğitim sürecinde sınava hazırlanan öğrencilerin kendi öğrenme sorumluluklarını alarak, kendilerine özel çalışma programlarını tespit ettiklerini de anlattı ve bu yıl resmi olmayan sonuçlara 25 öğrencinin LGS’de tüm sorulara doğru cevap vermesiyle elde edilen rekor başarının önemli bir unsurunun da bu sorumluluk olduğunu vurguladı. Sınav hazırlık sürecindeki 8-12. sınıf öğrencileri için deneme sınavlarının, yüz yüze eğitimde olduğu gibi devam ettiğini söyleyen Dağ, her sene hem LGS hem YKS’de Benzer Soru Kitapçığı yayınlıklarını belirtti. Dağ, sınavlara katılımın uzaktan eğitim sürecinde de ortalama %90’nın altına hiç düşmediğini vurgulayarak Bahçeşehir Koleji öğrencilerinin LGS başarılarının ayırt edici unsurlarından birinin de uzaktan eğitim sürecinde Psikolojik Danışma ve Rehberlik birimi tarafından gerçekleştirilen psiko-sosyal destek çalışmaları olduğunun altını çizdi.

LGS’nin en başarılı öğrencileri Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Liselerini tercih ediyor.
Bahçeşehir Kolejinin 2006 yılında kurduğu ve 2020-2021 döneminde Türkiye’de 15 kampüste eğitim verecek Fen ve Teknoloji Liseleri, her yıl LGS’de en yüksek puanı alan öğrencilerin tercih ettiği okulların başında geliyor. Genel Müdür Özlem Dağ, akademik olarak en başarılı öğrencilerin bu okulları tercih ettiğini, burada uygulanan yenilikçi sistemle başarılı öğrencilerin başarılarının daha da büyüdüğünü ve çok yönlü gelişimle dünyaya açıldıklarını söylüyor. Dağ sözlerine şöyle devam ediyor: “Konuk üniversite hocalarından giriş seviyesinde mühendislik dersleri alan, makale yayınlama düzeyinde İngilizce becerisi edinen, uluslararası ve ulusal matematik ve bilim olimpiyatlarında, TÜBİTAK ve benzeri proje ve yarışmalarında başarılar kazanan, topluma fayda sağlama motivasyonu ile çalışan Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Liseleri öğrencileri, mezun olduklarında Stanford, Massachusetts Institute of Technology (MIT) gibi dünyanın önde gelen üniversitelerinden tam burslu kabul alıyorlar ve Türkiye’nin en saygın üniversitelerine yerleşiyorlar. ”

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Avrupa’dan saygın ödül

İzmirli Liseliler İyilik Hareketi Başlattı

İletişimde Minik Adımlar

İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy

Kuruluşunun 84.yılında Yukarıköy’de konuşuldu

Müziğin iyileştirici gücü

Arşiv