Bakan Eker’e Canlı Hayvan Fuarı Sunumu

  • 0
  • 592
Yazı Boyutu:

Türkiye’de ilk kez 22– 25 Mayıs tarihlerinde İzmir’de düzenlenecek olan Anadolu Expo Canlı HayvanFuarı için damızlık ve kırmızı et birlik temsilcilerinden oluşan danışma kuruluGıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’i makamında ziyaret edip, fuarçalışmaları ile ilgili bilgilendirecek. Bakan Eker, heyet tarafından fuaradavet edilecek.

Türkiye’de ilk kez düzenlenecek olanAnadolu Expo Canlı Süt ve Besi Hayvanları Fuarı için oluşturulan danışma kurulu5. Toplantısını İzmir İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği’nin ev sahipliğindeKarşıyaka’da Kolcuoğlu Restaurant’ta gerçekleştirdi.  

Danışma Kurulu toplantısına İzmir’defaaliyet  yürüten birliklerin temsilcilerinin yanı sıra Aydın, Manisa,Denizli, Afyon illerinde faaliyet yürüten kırmızı et üreticileri ve damızlıksığır yetiştiricileri birliklerinden temsilciler ve İzmir Gıda Tarım veHayvancılık Müdürlüğü yetkilileri de katıldı.

Toplantıya ev sahipliği yapan İzmirİli Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Osman Civil, İzmir başta olmak üzereege bölgesinde faaliyet yürüten kırmızı et üreticileri birlikleri olarak canlıhayvan fuarını Türkiye hayvancılığının gelişi açısından önemsediklerini ve busebeple desteklediklerini söyledi.

Şov amaçlı ithal hayvan getirilecek
İzmir İli Kırmızı Et ÜreticileriBirliği’nin girişimi ve koordinasyonu ile Türkiye Kırmızı Et Üreticileri MerkezBirliği olarak Anadolu Expo Canlı Hayvan Fuarı’nda sergilemek üzere besi hayvanıgetirmek için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na başvuruda bulunduklarınıbelirten Başkan Civil: “Fuar amaçlı ithal hayvan getirmek için bakanlığınonayını almaya çalışıyoruz. Fuar geçmişimiz olmadığı için ne yapacağımızı çokda iyi bilmiyoruz. Bu tereddütlü durum bile bizim canlı hayvan fuarcılığındaülke olarak ne kadar geride kaldığımızın göstergesi. Avrupa ülkeleri bu vebenzer fuarları yüz yıldır gerçekleştiriyor” dedi.

Bakan Eker’e ziyaret
Danışma kurulu toplantısında alınankararlardan biri de birliklerden oluşan Danışma Kurulu olarak Gıda Tarım veHayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in ziyaret edilmesi oldu. İzmir İli Kırmızı EtÜreticileri Birliği Başkanı Osman Civil, damızlık ve kırmızı et üreticileribirliklerinden oluşan danışma kurulu olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık BakanıMehdi Eker’i makamında ziyaret edip fuara davet edeceklerini söyledi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Demir, A takımı ile bir araya geldi

Mine Piriştina son yolculuğuna uğurlandı

Türkiyeli Yazarlar Grubu’ndan Çiğli’ye ödül

Haftaya asfalt çalışmasıyla başladı

Dikili’de yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Arşiv