Barış için çaldılar

Uluslararası Rotary’nin Akdeniz Bölgesindeki İtalya, İspanya, Yunanistan ve Türkiye olmak üzere 4 ülkeden 5 bölgede gerçekleştirdiği Uluslararası “Akdeniz Barış Senfonisi” konserlerinin finali cumartesi akşamı Türkiye’de gerçekleşti

  • 0
  • 445
Barış için çaldılar
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Uluslararası Rotary’nin Akdeniz Bölgesindeki İtalya, İspanya, Yunanistan ve Türkiye olmak üzere 4 ülkeden 5 bölgede gerçekleştirdiği Uluslararası “Akdeniz Barış Senfonisi” konserlerinin finali cumartesi akşamı Türkiye’de gerçekleşti.

Uluslararası Rotary Vakfı tarafından Akdeniz’i 38’nci paraleli üzerinde kesen ülkelerdeki 5 bölgenin katılımıyla gerçekleşen Uluslararası Akdeniz Barış Senfonisi Konserleri bu yıl ilk olarak İtalya’nın Cratone şehrinde yapıldı. Her ülkeden 18-23 yaş arası genç müzisyenlerin kendi ülkesinin müziğini seslendirdiği senfoni konserleri daha sonra sırasıyla İtalya’da Sicilya, Yunanistan’da Atina ve İspanya’dan sonra geçtiğimiz cumartesi akşamı da İzmir’de Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde yapıldı. Şef Mehmet Girgin’in yönetimindeki her ülkenin nefesli, yaylı, vurmalı çalgılarından oluşan Uluslararası Akdeniz Barış Senfonisi Konseri, halka açık olarak gerçekleştirildi.
 
Projeyi barış ve mesleki eğitim takımı olarak nitelendiren Uluslararası Rotary 2440’ncı Bölge Federasyonu Başkanı İsmail Rodoplu “Akdeniz Dünya’nın en çalkantılı bölgelerinden bir tanesi, yani uygarlığın beşiği belki ama uygarlıkla birlikte çok yakın geçmişe baktığımızda hiç bitmeyen çalkantılar devam ediyor. Bu coğrafyada barışı geliştirmek için neler yaparız derken bizimle aynı yönde düşünen bir başka bölgenin, İtalya’nın bölge başkanı ile ortak bir noktada buluştuk ve 4 ülkenin katılımıyla hazırlıkları 2 yıl süren bir proje gerçekleştirdik. Bu proje içerisinde aynı zamanda her ülkede ilkokul ve ortaokul öğrencilerine 3 gün süren barışı anlatan workshoplar yaptık. Bu yıl Rotary Vakfı’nın 100’ncü yılı ve bu kapsamda yapılan projeler manevi olarak da çok büyük anlam kazanıyor. Birden çok ülkenin içinde bulunduğu ve müziğin evrensel diliyle barışı anlattığımız, aynı zamanda farklı disiplinleri bir araya getiren uluslararası bir proje olduğu için çok mutluyuz” dedi.

Konuşmaların ve destekçilere plaket verilmesinin ardından projede yer alan ülkelerin milli marşlarının ardından küçük gruplar halinde başlayan konser orkestrayla sürdü.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

İşte şimdi bahar geldi

Çini sanatı, Türk-İslam kültüründe önemli bir yere sahip

Genç Sanatçılar sahnede

Arşiv