Barış içinde, sakince

  • 0
  • 496
Barış içinde, sakince
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Sakin Şehir Seferihisar’da devam eden KültürlerBuluşması’nda sahneyi Doğu ve Güneydoğu Anadolulular Birliği aldı. Gecede, tümSeferihisarlılar hep birlikte Türkiye’ye barışın ne kadar kolay olduğununmesajını gönderdi.

Seferihisar Belediyesi ve ilçedeki hemşehri dernekleriortaklığıyla gerçekleşen Kültürler Buluşması Doğu ve Güneydoğu AnadolulularBirliği tarafından düzenlenen geceyle devam etti. Güneydoğulular geceyekatılanlara yöresel yemekleri Keledoş ve Künefe ikramı yaptı.

Geceye İlçe Kaymakamı Resul Çelik, Belediye Başkanı TunçSoyer, İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Genç, İzmir Ağrılılar Dernek Başkanı HasanKarabağ, Narlıdere Ağrılılar Dernek Başkanı Hasan Göztepe, İzmir Doğu veGüneydoğu İlleri Dernek Başkanı Doğan Bayram, İzmir Liceliler Dernek BaşkanıÖmer Baltaş ve çok sayıda davetli katıldı.

Program öncesi misafirlere hoş geldiniz konuşması yapanSeferihisar Doğu ve Güneydoğu Anadolulular Birliği Başkanı Orhan Yüce; “Buetkinlik sayesinde birlik, beraberlik, barış içerisinde toplumsal kaynaşmayıyaşıyoruz.  Bu işe öncülük eden, farklıkültürleri bir araya getiren, dürüst, samimi, ötekileştirmeyen BelediyeBaşkanımız Tunç Soyer’e çok teşekkür ediyorum” dedi.

BU ÇAĞ KÜLTÜRLERİN YOK EDİLDİĞİ BİR ÇAĞ

Belediye Başkanı Tunç Soyer; “Bu çağ kültürlerimizin yokedildiği bir çağ. Onun için öncelikle kültürümüze sahip çıkmak istiyoruz.  Biliyoruz ki farklı kültürler zenginleşmenedenidir. O nedenle zenginliğimizi her defasında bir kez daha keşfediyoruz. Nekadar zengin, ne kadar güçlü olduğumuzu her seferinde bir kere dahakeşfediyoruz. Bu buluşma bu nedenle düzenlenen bir buluşmadır. TümSeferihisarlılara çok teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız iyi ki buradan tümTürkiye’ye bu barış ve bir arada yaşama mesajını birlikte gönderiyoruz” dedi.

Seferihisar Kaymakamı Resul Çelik; “Çok güzel, çok keyiflianlar yaşıyoruz. Her derneğimiz kendi yöresine özgü güzellikleri sergiliyor. Bubirlik beraberlik herkese örnek olsun” dedi.

Seferihisar Doğu ve Güneydoğu Anadolulular Birliği BaşkanıOrhan Yüce, ilçe protokolü ve dernek başkanlarına gecenin anısına plaketvererek gecenin ölümsüzleşmesini sağladı.

Program Yeliz Gök konseri, Bitlis Halk Oyunları Ekibigösterisi, İbrahim Güzelses, Ozan Sayın ve Gurup Mevce konserleriyletamamlandı.

Seferihisar Kültürler Buluşması Karadenizliler, Tokatlılarve Ahıska Türkleri geceleriyle devam edecek.

 


YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir Aşkına kostüm şampiyonu

Festivalde muhteşem final

Başkan Tugay'dan İzmir Valisi Elban'a ziyaret

Aytaç Sefiloğlu anıldı

Bayraklı’da 23 Nisan coşkusu

Sendromlu kardeşlerin helikopteri için seferber oldu

Arşiv