Barış orkestrası Çeşme’de buluşacak

  • 0
  • 702
Yazı Boyutu:

Türk, Alman ve Fransız 91 müzisyen, barış için Çeşme’deçalacak. Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleşecek konser, birçok ülkede naklenyayınlacak, ilçenin tanıtımı yapılacak.    

Ülkelerinin gelecek vaat eden sanatçıları arasındanseçilen Türk-Alman-Fransız 91 genç müzisyen, Almanya ve Fransa arasındakiyıllar süren kanlı savaşı sonlandıran Elysee Antlaşması’nın 50’ncı yılışerefine bir araya geldi. Yaklaşık 2 hafta sürecek kampla birbirlerine uyumsağlamayı ve orkestra olmayı öğrenecek olan genç yetenekler, Türkiye’nin turizmcenneti Çeşme’de verecekleri büyük konsere hazırlanıyor. Ankara Alman KültürMerkezi ve Ankara Fransız Kültür Merkezi ile Çeşme Belediyesi katkılarıyladüzenlenen klasik müzik konserinde, gençler 7 bin kişilik bir salonda çalacak,onlara Şef Naci Özgüç eşlik edecek.  

En uygun yerÇeşme
Elysee Antlaşması kutlamaları çerçevesinde Almanya ve Fransacumhurbaşkanları eşliğinde parlamentoların ortak oturum düzenlendiği bilgisiniveren Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, kutlamaların bir ayağının daÇeşme’de gerçekleştirilecek olmasından memnuniyet duyduklarını belirtti. Barışkavramının ya da can kayıplarının önüne geçilmesinin her nerede ya da kimlerarasında gerçekleşirse gerçekleşsin kutlanılması gereken bir durum olduğunukaydeden Tütüncüoğlu, iki ülkenin barış kutlamalarına, üçüncü bir ülkenin dedahil edilmesinin, barış ve birlik kavramı açısından önemli olduğunu vurguladı.  

Yurtdışındanaklen yayınlanacak
Özellikleyaz aylarında Çeşme’de farklı milletlerden insanların bir arada yaşadığınıhatırlatan Tütüncüoğlu, ilçenin bu yönü dikkate alındığında, etkinliğin kenteçok yakışacağını söyledi. Konserde, Alman Beethoven, Fransız  Claude Debussy ve Türk besteci Ulvi CemalErkin’in eserlerinin de aralarında bulunduğu birçok parça seslendirileceğiniaçıklayan Tütüncüoğlu, etkinliğin çok sayıda ülkede naklen yayınlanacağını veÇeşme’nin reklamının yapılacağını kaydetti. Tütüncüoğlu, konserin ücretsizolduğunu belirtti, “29 Ağustos Perşembe akşamı saat 21.00’de Çeşme AçıkhavaTiyatrosu’nda gerçekleştirilecek konsere herkes davetlidir” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Osmanlı Dönemi Duvar ve Tavan Resimleri

Ruhu genç İzmirliler gösterileriyle büyüledi

Atatürk'ün Hayatı Şarkılar ve Şiirlerle Yankılanacak

San Remo’da Zafer

Yaşamı ve Şiirleriyle Bir Garip Orhan Veli

İzmirliler için çizecekler

Arşiv