Barışın resmini yaptılar

  • 0
  • 1.008
Yazı Boyutu:

Güzelbahçe Belediyesi’nin düzenlediği,7 ülkeden 26 ressamın katıldığıI. Uluslararası Dostluk, Barış ve Sevgi Resim çalıştayı sona erdi.

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Uluslararası çaptabir resim çalıştayı düzenlemenin onur ve mutluluğunu yaşadıklarını belirterek,“Sekiz gün boyunca 7 ülkeden gelen 26 sanatçıyı ağırladık. Belediyecilik sadeceyol – kaldırım park yapmak veya sokakları temizlemek değil, sanata ve sanatçıyada destek vermek demektir. Gönüllere girmektir. Biz hem yol, kaldırım vebelediyecilik hizmetleri yapıyoruz, hem de sanata, sanatçıya destek oluyoruz.Yaptığınız bu eserleri belediyemizin çeşitli yerlerinde sergileyeceğiz” dedi.

Başkan İnce, çalıştaya katılan ressamlara birer plaketverdi.
Aralarında çalıştayın koordinatörlüğünü yapan Ressam Hülya Sezginve Türkiye’nin çeşitli kentleriyle, Azerbaycan, Gürcistan, Kazakistan, Rusya-Ural,Kosova ve Bulgaristan’dan gelen saatçılar Güzelbahçe’nin çeşitli yerlerinde birhafta boyunca 100’e yakın resim yaptı. Resimler belediye Amfi Tiyatrosu’un fuayesindesergilenerek, sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Çalıştaya ayrıca Güzelbahçe Belediyesi Resim Atölyesi’nedevam eden kursiyerler de katıldı ve onlarda ilçenin çeşitli yerlerinde resim yaptı,birbirinden güzel ve değerli eserler ortaya çıktı. Tablolar belediyeye armağan edildi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Osmanlı Dönemi Duvar ve Tavan Resimleri

Ruhu genç İzmirliler gösterileriyle büyüledi

Atatürk'ün Hayatı Şarkılar ve Şiirlerle Yankılanacak

San Remo’da Zafer

Yaşamı ve Şiirleriyle Bir Garip Orhan Veli

İzmirliler için çizecekler

Arşiv