Başarının sırrı sevgi reçetesi

  • 0
  • 966
Başarının sırrı sevgi reçetesi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir başta olmak üzere Ege Bölgesi'nde sosyal demokrat belediyecilik denilince akla ilk gelen isimlerden biri olan Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, 30 Mart yerel seçimlerinde, Dikili'de devraldığı belediyecilik bayrağını layıkıyla taşımaya devam ediyor. 
Mustafa Tosun kaptanlığındaki Dikili Belediyesi bir yandan başarılı çalışmaları tüm dikkatleri üzerine toplarken bir diğer yandan da yönetici kadrosu ile alt birimlerinde görev alan kadınlar çalışanları ile başarılarını daha da perçinliyor.
 
Önemli Görevlerde Hep Kadınlar Var
Başkan yardımcılığından mali işlere, zabıtadan evlendirme memurluğuna,  idari işlerden bürokratik işlemlere, kültür ve sosyal hizmetlerden destek hizmetlerine, imardan park ve bahçelere, bilgi işlemden özel kaleme birçok önemli görevi yürüten ve çağdaş belediyecilik anlayışını icra eden Dikili Belediyesi’nin kadın çalışanları, başarıya giden yolda örnek oluşturuyorlar.
 
Başkan Tosun'un Kadınlara Güvenmesi Başarıya Katkı Sundu
Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, kendisini Dikili'ye ve Dikilili hemşerilerine hizmet etmeye adamış biri olarak bulunduğu makamın hakkını vererek, gece gündüz demeden Çandarlı'dan Bahçeli'ye kadar geniş sorumluluk alanında yaptığı başarılı çalışmalar ve gerçekleştirdiği projelerle Dikili'yi son dönemde cazibe kenti haline getirdi. Fiziki, sosyal ve kültürel yatırımlarıyla birlikte ilçeye belediye sosyal tesisleri, tam otomatik modern ekmek fırını, sosyal market, Avrupa normlarında plaj tesisleri, tam teşekküllü gençlik merkezi, bilim evi ve FIFA normlarına uygun son jenerasyon suni çime sahip stat gibi örnek projelerle dikkatleri üstüne çeken Dikili Belediyesi'nin genç başkanı Mustafa Tosun'un başarıya giden yoldaki en önemli hamlesi, belediye yönetimini şeffaflaştırarak, hem yönetimde hem de alt birimlerde çalışan personele yönelik toplumsal cinsiyet eşitliğini arttırması oldu.  Başkan Tosun'un "sevgi, saygı, güven, hoşgörü ve şeffaf belediyecilik bilinci” ilkelerini yönetim anlayışında harmanlayarak, kente ve kentlisine hizmet etmede kadın bürokrat ve çalışanları daha fazla söz sahibi yapması, Dikili tarihinde ilkleri gerçekleştiren Tosun'un başarısının anahtarı olarak öne çıkıyor.
 
"Başarının Sırrı Sevgi Reçetesi"
Dikili Belediye Başkan Yardımcısı Avukat Çiğdem Elibol, Dikili’de ortaya çıkan başarının kısa özetinin, Mustafa Başkanın yazdığı sevgi reçetesi ile çok çalışmak olduğunu belirterek, hemcinslerinin bu başarıya önemli ölçüde katkı sunmasından dolayı da büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Yerel yönetimlerde çok fazla kadının olmadığını fakat 30 Mart yerel seçimlerinin ardından bunun Dikili’de değiştiğini ifade eden Elibol, ‘Mustafa Başkanımız, başarının anahtarını cinsler arasında ayrım gözetmeden başarıya odaklanma olarak gördü ve gerek şahsıma, gerekse hemcinslerime Dikili Belediyesi çatısı altında önemli görevler verdi. Bizlerde tüm çalışma arkadaşlarımızla sımsıkı kenetlenerek, halkımızın da hassasiyetlerini göz önüne alarak elimizden gelenin ötesinde çalıştık’ dedi.
 
"Yatırımlarımızda Kadının Adı Hep Olacak"      
 Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun da, Dikili Belediyesi bünyesinde görev yapan her kadın çalışanın ortaya koyduğu başarının, ‘kadınlar, yerel yönetimlerde daha fazla yer alırsa, nasıl bir katkı sağlar?’ sorusuna en güzel cevap olduğunu dile getirerek, yeni dönemde de tüm çalışanlarımızla el ele verip kentimizi bir bütün olarak modern yaşam standartlarına sahip, daha yaşanılabilir bir kent  haline getirme çabası içerisinde olacaklarını kaydetti. Belediye Başkanı Tosun açıklamasını şöyle sürdürdü;   "İç dinamiklerimizde cinsiyet ayrımı olmadan, ortak akıl ve iradeye dayalı bir yönetim anlayışı çerçevesinde, kente ve kentlimize hizmet etme kararlılığımızda hep Dikili’nin ihtiyaçlarını göz önünde bulunduracağız. Yeni hizmet binası, kültür ve spor tesisleri ile yeni sosyal yaşam alanlarının kısa zamanda temelini atarak halkımızı rahatlatacak, kentin gelişen yüzünü ortaya çıkaracak yeni yatırımlarımızı hayata geçireceğiz. Daha önce de belirttiğim gibi vatandaşlarımızı ve kentimizi hak ettiği bu hizmetlerle buluştururken, en büyük gücü yine sevgiden ve dayanışmadan alacağız. Kentimizin geleceğine yön verecek ve kentimizi daha çağdaş bir kent kimliğine kavuşturacak yatırımlarımız da yine kadının adı olacak"dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Kınık'ta Coşkulu kutlama

Konak’ın parklarında 23 Nisan coşkusu

Spor Salonu İçin Koştular

Hasta çocuklar unutulmadı

Oyuncak Hastanesi açıldı

Karnaval Havasında

Arşiv