Basek öğrencilerinden Edebiyat Gecesi

Batı Anadolu Sağlık ve Eğitim Kurumları bünyesinde eğitim ve öğretime devam eden Özel Batı Anadolu Okulları öğrencileri halk edebiyatı gecesi düzenledi.

  • 0
  • 641
Basek öğrencilerinden Edebiyat Gecesi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Batı Anadolu Sağlık ve Eğitim Kurumları bünyesinde eğitim ve öğretime devam eden Özel Batı Anadolu Okulları öğrencileri halk edebiyatı gecesi düzenledi. Kültürpark İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde düzenlenen geceye BASEK Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Özer Gürbüz’de katıldı.

“Gönül Dilinden Sazın Telinden Halk Edebiyatı” adı verilen gecede öğrenciler zeybek, meddah, güzelleme, ağıt, koçaklama, taşlama, semai, ilahi, deyiş, mai gibi halk edebiyatının önemli sanatlarından örnekler sahneledi. Müzik Öğretmeni Burcu Sabuncu yönetimindeki okul korosu izleyenlerden büyük ilgi gördü.

Gecenin ardından konuşan Batı Anadolu Okulları Koordinatör Müdürü Mustafa Kılınçer “ Türk Milleti şari bir millettir. Çobanından padişahına kadar şair bir millettir. Dünyada insanların mutluluktan başka önem verdikleri bir şey yoktur. 4 yıldır düzenli olarak düzenlediğimiz her geceye katılan ve öğrencilerimizi yalnız bırakmayan değerli velilerimize teşekkür ediyorum.” Dedi.
Konuşmaların ardından Op. Dr. Özer Gürbüz tarafından öğrencilere ve öğretmenlere başarı belgeleri verildi. Davetlilere hitaben kısa bir konuşma yapan Op. Dr. Özer Gürbüz, “ her zaman söylediğim bir sözü tekrar yeniliyorum. BASEK’li olmak en az iki alanda başarılı olmak demektir. Derslerinizde başarılı olmak asli göreviniz. Ama ders başarısının yanı sıra, sanatta, sporda, müzikte, resimde bir yerde daha başarılı olmalısınız. BASEK’li öğrencilerin farkı budur. Bu gece öğrencilerimiz derslerinin yanı sıra sergiledikleri oyunlar, seslendirdikleri türkülerle de diğer başarılarını bize gösterdiler. Tüm öğrencilerimin yolunun açık olmasını diliyorum” diye konuştu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Arşiv