Başkan Atila Yarış ağası

Bornova Belediyesi’nin geleneksel olarak düzenlediği 5. Rahvan At Yarışları Pınarbaşı’nda yapıldı. Farklı yerlerden 145 at ve yüzlerce at tutkununun katılımıyla gerçekleşen yarışlar yoğun ilgi gördü.

  • 0
  • 580
Başkan Atila Yarış ağası
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bornova Belediyesi’nin geleneksel olarak düzenlediği 5. Rahvan At Yarışları Pınarbaşı’nda yapıldı. Farklı yerlerden 145 at ve yüzlerce at tutkununun katılımıyla gerçekleşen yarışlar yoğun ilgi gördü. Yarışları izlemeye gelen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, elinde Türk Bayrağı ile “Sancak” adlı kır atın sırtında alanı dolduran yarışseverleri selamladı.

Bornova Belediyesi’nin Bornova Rahvan At Yetiştiriciliği ve Binicilik Kulübü ile birlikte düzenlediği 5. Rahvan At Yarışları Pınarbaşı’n da yapıldı. Ödemiş, Aydın, Turgutlu gibi birçok yerden katılımın olduğu yarışlara 145 at ve yüzlerce at tutkunu katıldı. Yoğun ilgi gören yarışları, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da izledi. Yarışçıları ve alanı dolduran at tutkunlarını Bornova’da ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirten Başkan Atila, yarışlar öncesi Sancak adlı ata binerek elinde Türk bayrağı ile katılımcıları ve izleyicileri selamladı.

12 kategoride yapılan yarışlarda önce eleme, ardından final koşuları yapıldı. Birbirinden güzel atların mücadele nefesleri keserken yarışlar sonunda 33 madalya sahiplerini buldu. Yarışın baş birinci olan atı ise eski yarış ağalarından merhum Rıfat Kıran adına yarışan Beyaz Gül adlı at oldu.

Geleneklerimizde, kültürümüzde atın kulsal ve asil bir hayvan olduğunu hatırlatan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Bu yüzden de Rahvan Atçılık yaşatılması gereken bir gelenek. Bu yarışların gerçekleşmesinde emeği olan herkese ve buraya gelerek misafirimiz olan yarışçılara çok teşekkür ederim ” dedi.
Eski yarış ağası Rıfat Kıran’ın oğlu Hayrettin Kıran Bornova Rahvan At Yetiştiriciliği ve Binicilik Kulübü adına Başkan Atila’ya rahvan atçılar için yaptıklarından dolayı plaket vererek teşekkür etti.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Uluslararası standartlara sahip spor tesisi için gün sayıyor

İzmir’in özel çocukları kente başarıyla döndü

DAÇKA ligde fırtına

TSYD ile Altınordu'dan iş birliği

3. Ayak ödülleri sahiplerini buldu

TSYD İzmir, Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici'yi ziyaret etti

Arşiv