Başkan Karabağ’dan hafta sonu mesaisi

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, hafta sonu mezunu olduğu Mithatpaşa Teknik ve Anadolu Lisesi’nin geleneksel pilav gününe katıldı, Bayraklı Belediyesi Türk Sanat Müziği koro şefinin nikahını kıydı.

  • 0
  • 424
Başkan Karabağ’dan hafta sonu mesaisi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, hafta sonu mezunu olduğu Mithatpaşa Teknik ve Anadolu Lisesi’nin geleneksel pilav gününe katıldı, Bayraklı Belediyesi Türk Sanat Müziği koro şefinin nikahını kıydı. Düzenlenen etkinliklerde konuşan Başkan Karabağ, öğrencilere başarılar, yeni evli çifte mutluluklar diledi.

Sıralarında öğrencilik yaptığı, 1972-73 yılında mezun olduğu Mithatpaşa Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi'nin 150. yılına özel düzenlenen geleneksel pilav gününe katılan Başkan Karabağ, renkli görüntülere sahne olan etkinlikte pasta kesti, pilav yedi, anıları yâd etti.

OKULUNUZA SAHİP ÇIKIN!
Törende konuşan Karabağ, “1972-1973 mezunu bir kardeşiniz olarak karşınızdayım. İki diploma ile buradan çıktık. Bizim dönemimizde sanat endüstrileri ile beraber teknisyen okulları serüveni başlamıştı. Çınarlı’dan buraya gelip Ege Bölgesi’nin yetişmiş öğrencilerinin makine teknisyenliği kuruldu ve oradan mezun olduk. Tesviyeden de Sanat Endüstrisi diploması aldık. Benim sınıfımdaki 30 öğrencinin 20'si üniversiteye girdi büyük bölümü de mühendis oldu. Mithatpaşa'da öğrendiğimiz şeyi söylüyorum. Bir kere büyüklere saygıyı, sevgiyi, disiplini burada aldık. Çalışmayı burada öğrendik. Saatinde girip, saatinde çıkmayı sevmeyi burada öğrendik. Okulun bir disiplin işi olduğunu burada öğrendik. Ben üç vasıta ile buraya gelirdim. O zaman Bayraklı’dan buraya direkt araç yoktu sabahın 6’sında geldiğimiz yolculukta okula zamanında gelir, zamanda giderdik. İzmir sanayisinin en değerli sanayicileri ile Kemal Baysak ile beraber o belediye başkanı oldu ben meclis üyeliği yaptım. Türkiye’deki sanayicilerin önemli insanları önemli teknik liselerin başında gelen Mithatpaşa okulunda yetişirdi. Bu binayı almak istiyorlar. Bu binayı Katip Çelebi'ye alacağız deyip, otel de yapmak isteyebilirler. Çünkü sonuçta öyle sonuçlanıyor. Okulunuza sahip çıkın! Okulumuzu asla yabancı ellere bırakmayalım! Bu binayı Mithatpaşa kurdu, Atatürk geliştirdi. Atatürk'ün müdürleri gençleri hükmetti. Ben burada Cumhuriyet öğrendim. Atatürk'ü öğrendim Ne mutlu Mithatpaşalıyım diyene! Ne mutlu Cumhuriyetçiyim diyene! Ne mutlu Türküm diyene! Yaşasın Türkiye” diye konuştu.

‘SANATÇILARIN NİKAHI MÜZİKSİZ OLMAZ’
Daha sonra Bayraklı Belediyesi Havuz Düğün Salonu’nda düzenlenen düğün törenine katılan Başkan Hasan Karabağ, Bayraklı Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu Şefi Dr. Halil Altınköprü ve Emine Başateş’in nikahlarını kıydı. Düzenlenen güzel törende çifte ömür boyu mutluluklar dileyen Başkan Karabağ, “Burada müziği seven iki güzel insanın hayatını siz şahitlerin ve misafirlerin eşliğinde gerçekleştiriyoruz. Umarım ömrünüz de müzik gibi güzel olur” dedi. ‘Sanatçıların nikahı müziksiz olmaz’ diyen Başkan Karabağ’a jest yapan sanatçı çift birlikte şarkı söyledi. Daha sonra kıyılan nikahta Başkan Karabağ evlilik cüzdanını geline teslim etti.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv