Başkan Pekdaş’a bir ödül de tiyatrodan

Genç yaşta yaşamını yitiren tiyatro emekçisi Alaittin Eraslan adına bu yıl üçüncüsü düzenlenen tiyatro günleri kapsamında ilk kez verilen ‘Alaittin Eraslan Tiyatro Günleri Dayanışma Ödülü’ne Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş layık görüldü.

  • 0
  • 291
Başkan Pekdaş’a bir ödül de tiyatrodan
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Genç yaşta yaşamını yitiren tiyatro emekçisi Alaittin Eraslan adına bu yıl üçüncüsü düzenlenen tiyatro günleri kapsamında ilk kez verilen ‘Alaittin Eraslan Tiyatro Günleri Dayanışma Ödülü’ne Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş layık görüldü. Başkan Pekdaş, ödülünü tiyatro günleri kapsamında sahnelenen ‘39 Basamak’ adlı tiyatro oyununun sonunda aldı. Demet Evgar, Engin Hepileri, Okan Yalabık ve Bülent Şakran’ın rol aldığı oyun Tepekekule Kongre Merkezi’nde izleyiciyle buluştu. Yoğun ilgi gören oyunun sonunda sahneye davet edilen Başkan Pekdaş, Dayanışma Ödülü’nü oyuncu Engin Hepileri’nin elinden aldı.

USTA İSİMLER SAHNE ALDI
Türkiye’nin özel tiyatro tarihinde önemli bir yeri olan ve 2013 yılında amansız hastalığın pençesinde yaşamını yitiren Alaittin Eraslan anısına kurucusu olduğu AYSA Organizasyon tarafından düzenlenen Alaittin Eraslan Tiyatro Günleri bu yıl 21 Ekim–18 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirildi. Tiyatro Günleri’nde Genco Erkal, Rutkay Aziz, Haluk Bilginer, Zuhal Olcay, Sumru Yavrucuk ve Mert Fırat gibi usta isimlerin yanı sıra, Türk tiyatrosunun önemli toplulukları da seyirci karşısına çıktı. Oyunlar İsmet İnönü Sanat Merkezi, İzmir Sanat, Bostanlı Suat Taşer Açıkhava Tiyarosu ve Tepekule Kongre Merkezi'nde sahnelendi.

HAKSIZLIĞA KURBAN GİTTİ
Konak Belediyesi’nin tiyatro sanatına verdiği destekten ödüle layık görülen Başkan Pekdaş, sahnede yaptığı konuşmada Alaittin Eraslan’ı özlemle andı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yapılan operasyon sonucu gözaltına alınarak, cezaevine gönderilen Eraslan’ın bu olay sonucu rahatsızlandığını anlatan Pekdaş, “Haksız şekilde cezaevinde kaldı ve bu tutukluluk onun ölümüne neden oldu. Yanlış tedaviler ve yanlış teşhisler sonucu aramızdan ayrıldı. Onu bugün bir kez daha minnetle ve rahmetle anıyoruz” dedi.

TİYATRO KENTİ KONAK
Konak Belediyesi, yürüttüğü projelerin yanı sıra verdiği desteklerle de tiyatro sanatının gelişmesine katkıda bulunuyor. Her hafta çocuklara yönelik Cumartesi Oyunları adı altında çocuk oyunları sahnelenirken, Okulda Oyun Var etkinliğiyle de her hafta çarşamba günü bir okul tiyatro gösterisine ev sahipliği yapıyor. Amatör ve profesyonel ayrımı yapmadan tüm salonlarını tiyatro topluluklarına ücretsiz açan Konak Belediyesi son olarak Tiyatro Konak’ta projesini yaşama geçirdi. Türkiye’nin önemli tiyatrocuları ve tiyatro toplulukları proje kapsamında Konak Belediyesi’nin evsahipliğinde İzmirlilerle buluşuyor. Tiyatro Konak’ta projesi kapsamında yılsonuna kadar beğenilen oyunlar Konak Belediyesi Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde perde açacak. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Caz Festivali’ne Unutulmaz kapanış

Arşiv